Avdagić: Bh. vlasti trebaju osigurati garanciju za dobavljače 'Agrokora'

10.04.2017. 14:01 / Izvor: Fena
Avdagić: Bh. vlasti trebaju osigurati garanciju za dobavljače 'Agrokora'

Iz dana u dan pojavljuju kontradiktorne informacije o situaciji u 'Agrokoru' za koje smatra da su plasirane po potrebi određenih interesnih grupa.

Predsjednik Sindikata zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji, vodoprivredi, ugostiteljstvu, turizmu i trgovini (PPDIVUT) BiH Mehmed Avdagić izjavio je danas za Fenu da na sastanku predstavnika institucija BiH i FBiH s upravom 'Agrokora', koji će biti održan sutra u Sarajevu, vlasti trebaju brzo reagovati i osigurati određenu garanciju da bi dobavljači mogli nastaviti raditi bes straha.

Dodao je da se iz dana u dan pojavljuju kontradiktorne informacije o situaciji u 'Agrokoru' za koje smatra da su plasirane po potrebi određenih interesnih grupa.

"Dobro je da predstavnici vlasti i 'Agrokora' zajednički traže rješenja za ovu situaciju jer pojedinačno ne mogu uspjeti", rekao je Avdagić i dodao da bi i sindikat trebao biti prisutan, iako nije mogao potvrditi da će on biti na sastanku.

Istakao je da za sada ima dobru komunikaciju s upravama 'Agrokorovih' kompanija u BiH a čiji su sindikati članovi PPDIVUT-a jer su radnici u velikom strahu i neizvjesnosti, a taj strah se sada širi i na radnike kompanija koje su 'Agrokorovi' dobavljači zbog različiti procjena o dugovanjima.

"Nije vrijeme za spekulacije već treba stvar prepustiti struci i upravama da iznesu sve svoje probleme kako bi se pristupilo iznalasku rješenja", kazao je Avdagić.

Naveo je da je optimist da može biti postignuto rješenje u korist poslodavaca, radnika i dobavljača, te precizirao da je u 'Agrokorovim' firmama u BiH zaposleno oko 5.500 radnika, od čega samo u 'Konzumu' oko 4.150.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti