Banjalučka kompanija "Dukat" broji 250 zaposlenih i razvija bh. brendove

27.07.2015. 11:43 / Izvor: Akta.ba
Banjalučka kompanija 'Dukat' broji 250 zaposlenih i razvija bh. brendove
OTVORI GALERIJU

Brend Perex je prisutan u cijeloj adriatic regiji jedan je među tri najprodavanija brenda u svojoj katagoriji. Max Clean, Hellena i Orlando dostupni su porošačima preko svih maloprodajnih lanaca i trgovina u BiH i Crnoj Gori.

Jedna od uspješnih bh. kompanija čiji proizvodi sa ponosom nose bar kod 387 je i "Dukat" osnovana u Banjaluci prije 20 godina od kada svoje poslovne uspjehe niže zahvaljujući prije svega energičnom timu, stabilnom vodstvu i želji da uvijek ponudi nešto više.

Kompanija se se bavi proizvodnjom u segmentu kućne hemije, uvozom, trgovinom, distribucijom i transportom.

Izvršni direktor kompanije Dukat d.o.o. Goran Lazić u razgovoru za poslovni portal Akta.ba kaže kako kompanija trenutno broji preko 250 zaposlenih,  raspoređena je na 15.000 kvadrata proizvodnog i operativnog prostora  i kako je trend do sada pokazao, kreće se putem stabilnog rasta.

"Naša misija je da zadovoljimo potrebe tržišta proizvodima široke potrošnje koji se svakodnevno koriste u domaćinstvu uz poštovanje najviših standarda poslovanja. Ultimativni cilj kompanije da obezbjedi zadovoljstvo potrošača i visok kvalitet proizvoda. U paleti brendova iz sopstvene proizvodnje nalaze se Perex, Max Clean, Hellena i Orlando. Svaki od brendova je kreiran sa posebnom pažnjom, odabirom komponenata svjetskih dobavljača i recepturama kojima je kvalitet imperativ. Brend Perex je prisutan u cijeloj adriatic regiji jedan je među tri najprodavanija brenda u svojoj katagoriji. Max Clean, Hellena i Orlando dostupni su porošačima preko svih maloprodajnih lanaca i trgovina u BiH i Crnoj Gori", kaže Lazić.

Pored toga što je kompanija okrenuta razvoju proizvodnje i stavaranju prepoznatljivih i kvalitetnih proizvoda Dukat d.o.o. je poznat kao izuzetno kvalitetan distributer za tržište Bosne i Hercegovine. Dukat posjeduje tri logistička centra u Banja Luci, Bijeljini i Istočnom Sarajevu ima dvije nezavisne i organizovane divizije prodaje te vozni park sa preko 120 vozila. Sve  isporuke se završavaju u roku od 24 sata od meomenta pravljenja narudžbe za cijelu teritoriju BiH. Pored svojih brendova Dukat d.o.o. uvozi i exluzivno zastupa brendove za BiH: Carnex, Polimark, Perfex, Alevu, Don Cafe, Adria,Adria- plus, Bio Način, Tomatino, Fresh i od 01.07.2015 brendove Nektar, Voćne Kapi i Tomatelo.

"Vizija naše komapnije je da konstantim ulaganjem u razvoj tehničko-tehnoloških kapaciteta u proizvodnji kao i ulaganjem u proširenje distributivne mreže postanemo sinonim za kompaniju koja posluje na način da uvijek postavlja više standarde u poslovanju. Posebnu pažnju posvetićemo razvoju vlastitih proizvoda koji moraju da ispunjavaju najviše standarde iz oblasti kvaliteta proizvoda i zaštite životne sredine", kaže Goran Lazić.

Da se radi o zaista kvalitenim proizvodima potvrđuje i podatak da je njihov proizvod, šampon Hellena odnedavno nosi prestižnu oznaku "Best Buy Award - Br. 1 - najbolji omjer cijene i kvaliteta" u kategoriji "Domaći proizvođač šampona".

E. Ko.

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti