Besplatna e-knjiga iz Chronosa "Osnove registracije i poslovanja obrta"

21.03.2014. 09:46 / Izvor: eKapija.ba
Besplatna e-knjiga iz Chronosa 'Osnove registracije i poslovanja obrta'

Za sve koji prate web portal Chronos edukacija, kao i sve one koji će to tek početi, pripremili su besplatnu e-knjigu "Osnove registracije i poslovanja obrta".

Za sve koji prate web portal Chronos edukacija, kao i sve one koji će to tek početi, pripremili su besplatnu e-knjigu "Osnove registracije i poslovanja obrta".

U ovoj e-knjizi su nastojali da uključe osnovne informacije koje se tiču započinjanja malog biznisa kao obrt, odnosno samostalnu poduzetničku djelatnost, a razlog odabira teme jesu veoma česta pitanja na portalu koja se odnose upravo na ovu temu.

Odluka za pokretanje malog biznisa se veoma brzo donese, ali se u narednim fazama veoma često „luta“, počev od odabira konkretne djelatnosti, potrebnih dokumenata, mogućnosti obavljanja djelatnosti sezonski, bez posjedovanja poslovnog prostora, dobijanje statusa paušalca, pa do pitanja koliko košta pokretanje malog biznisa.

Nastojali su da na jednom uzorku utvrde strukturu i prosječan trošak pokretanja malog biznisa.

"Vjerujemo da će inormacije biti korisne, kako početnicima, tako i poduzetnicima koji već vode mali biznis kao obrt", navode iz Chronos-a .

Za preuzimanje e-knjige je potrebno samo da se izvrši prijava na mailing listu na portalu www.chronosedukacija.com, pri čemu se vodi računa o privatnosti podataka

Prije ove e-knjige besplatno su distrubuirali, na isti način, i e-knjigu „Ugovor o djelu i ugovor o autorskom djelu“, koja u kratkim crtama obrađuje osnovna pitanja, nedoumice i načine obračuna ovih isplata za rezidente i nerezidente FBiH.

I za kraj, ono što su najavili, od 08. februara je dostupna i Obuka za vođenje poslovnih knjiga za samostalne poduzetnike. Ona obuhvata vođenje poslovnih knjiga, zaključivanje istih i sastavljanje godišnjih poreznih prijava koje ujedno predstavljaju i godišnje prijave poreza na dohodak svakog građanina.

"U narednoj sedmici, svi koji nas prate će imati mogućnost da dobiju informacije kako, na koji način, sa kojim dokumentima i sl. se sačinjava godišnja prijava poreza na dohodak i eventualno stiče pravo povrata više plaćenog poreza na dohodak", poručuju iz Chronosa.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti