Bevanda: Štetan izostanak aranžmana sa MMF-om

09.05.2017. 09:17 / Izvor: SRNA
Bevanda: Štetan izostanak aranžmana sa MMF-om

Bevanda je rekao da BiH može bez svega, pa i bez seta zakona o akcizama, ali da je štetno što zbog toga neće biti efektivan kredit za izgradnju autoputa i što neće biti aranžmana sa MMF-om.

Ministar finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda rekao je jučer da BiH može bez svega, pa i bez seta zakona o akcizama, ali da je štetno što zbog toga neće biti efektivan kredit za izgradnju autoputa i što neće biti aranžmana sa MMF-om.

Nakon što Komisija za finansije i budžet Predstavničkog doma parlamenta BiH nije prihvatila principe prijedloga seta zakona o akcizama, Bevanda je rekao novinarima da se "došlo u fazu gdje su se iskazale političke opcije i gdje se najmanje vodilo računa o stvarnim podacima i onom što je prezentovano".

On je istakao da nedostatak sredstava MMF-a "predstavlja smetnju vladama Republike Srpske i Federacije BiH u menadžiranju budžeta".

Bevanda je podsjetio da set zakona o povećanju akciza na gorivo nije ništa novo s obzirom na to da se o njemu raspravlja još od prošle godine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti