Bihaćka pivovara proslavila 25 godina postojanja

11.08.2015. 08:08 / Izvor: Akta.ba
Bihaćka pivovara proslavila 25 godina postojanja

U prisustvu nekoliko hiljada posjetilaca u nedjelju navečer je na gradskoj otoci jedna od najuspješnijih bihaćkih kompanija, Bihaćka pivovara d.d. proslavila 25.godina uspješnog postojanja i rada.

U prisustvu nekoliko hiljada posjetilaca u nedjelju navečer je na gradskoj otoci jedna od najuspješnijih bihaćkih kompanija, Bihaćka pivovara d.d. proslavila 25.godina uspješnog postojanja i rada. Dvije i pol decenije rada proslavljene su uz veliki koncert humanitarnog karaktera na kojem su glavni gosti  bend S.A.R.S., te domaći bendovi The Babe Barbarella i The Evolution.  Prije koncerta posjetiteljima su se izlaskom na scenu predstavili svi uposlenici pivovare, kao i penzioneri koji su svoj radni vijek okončali u ovoj kompaniji. Ističući da su ponosi na sve ostvareno u protekle dvije i pol decenije, Adem i Edin Ibrahimpašić, kazali su da je Bihaćka pivovara danas prepoznatljiv brend širom Bosne i Hercegovine i susjednih zemalja, a to je , dodaju , rezultat mukotrpnog rada, odricanja i borbe sa nelojalnom konkurencijom.

Podršku obilježavanju 25.godina Bihaćke pivovare dala je i gradska uprava Bihaća, a obraćajući se prisutnima Emdžad Galijašević, gradonačelnik Bihaća, kazao je da Bihaćka pivovara danas zapošljava 120 radnika, izmiruje sve obaveze prema državi i kao takva mora biti priorite svako domaćem kupcu pri kupovini asortimana koje nude.

"Kupujmo naše, kupujmo bihaćko, jer ako svugdje u svijetu vidite reklame i kampanje da se kupuju domaći proizvod onda je zaista krajnje vrijeme da i mi kupujemo naše proizvode i jačamo našu ekonomiju. Čestitke vlasnicima i uposlenicima za ovo velikom jubileju uz želju da se okupimo i narednih godina i slavimo naš brend, naše bihaćko pivo", kazao je Galijašević.

Bihaćka pivovara d.d. osnovana je 1990. godine. Instalirani kapacitet pivare je 250.000 hl godišnje, a kapacitet proizvodnje je trenutno između 30 i 40 % zbog nedefinisanih zakonskih okvira u ovom polju koja nisu pogodna po domaće proizvođače. Već u samomom početku svog rada pivara je pridobila poklonike zlatno-žutog osvježavajućeg pića, jer se kvalitet proizvoda, proizvedenog po licenci i nadzoru dokazanih čeških stručnjaka, tradicionalnom proizvodnjom vrhunskog lager piva, mogao osjetiti i u nepcima običnog konzumenta.

Fešti prethodio je  bogat zabavni program za najmlađe koji će se odvijao  preko dana uz rafting na Uni i performanse plesnog studija "Virus", te maskota Hello Kitty, Sponge Bob, Klown itd. Sav prihod od ulaznica namijenjen je za pomoć udruženju za pomoć djeci i omladini sa posebnim potrebama "Sunce", udruženju roditelja i djece sa posebnim potrebama "Radosti druženja" i centru za nezbrinutu djecu "Duga".

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti