Bihaćki "Meggle" proširuje proizvodnju na 100 miliona litara

20.09.2015. 12:08 / Izvor: Akta.ba
Bihaćki 'Meggle' proširuje proizvodnju na 100 miliona litara

"Meggle" proširuju proizvodnju na 100 miliona litara i time postaje regionalno značajan proizvođač. Također, menadžement mljekare ima plan za dodatna ulaganja od 11 miliona KM u razvoj kvaliteta mljekare.

U okviru posjete Unsko-sanskom kantonu, predsjedavajuci Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić zajedno sa gradonačelnikom Bihaća Emdžadom Galijaševićem posjetio je mljekaru Meggle.

Tom prilikom, direktor mljekare Meggle Kemal Hrnjić zahvalio je Vijeću ministara BiH i resornom Ministarstvu vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH na omogućavanju izvoza mlijeka u Evropsku uniju. Rekao je da je ta odluka najkorisniji potez za mljekarsku industriju.

On je upoznao goste o razvojnim projektima i istaknuo da mljekara ima oko 3.500 kooperanata koji predaju oko 50 miliona litara kvalitetnog mlijeka.

Rekao je i da proširuju proizvodnju na 100 miliona litara i time postaju regionalno značajan proizvođač. Istaknuo je i da imaju plan za ulaganje dodatnih 11 miliona KM u razvoj kvaliteta mljekare.

Predsjedavajući Zvizdić je pohvalio uspjehe mljekare i rekao da će Vijeće ministara BiH raditi na poboljšanju poslovnog ambijenta kroz poboljšanje zakonskih i drugih propisa, a u cilju poboljšanja izvoza naših proizvoda i kako bi se obezbijedio dolazak kvalitetnih stranih investicija.

On je rekao da je obezbjeđivanje uslova za izvoza mesa, krompira, mlijeka i mliječnih proizvoda veliki uspjeh koji je podstrek za nastavak daljnjeg rada na proširenju liste naših kvalitetnih proizvoda, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti