Bihaćki Meggle zadovoljan prezentacijom na Sajmu šljive u Gradačcu

27.08.2016. 11:24 / Izvor: Akta.ba
Bihaćki Meggle zadovoljan prezentacijom na Sajmu šljive u Gradačcu

Bihaćka Meggle mljekara i ove godine ima razloga za zadovoljstvo učešćem na 43.  Međunarodnom sajmu poljioprivrede.

Bihaćka Meggle mljekara i ove godine ima razloga za zadovoljstvo učešćem na 43.  Međunarodnom sajmu poljioprivrede. Dobitnici su Zlatne medalje Gradačačkog sajma za kvalitet proizvoda Mlijeko milky max junior i srebrne medalje za osvježavajuće piće jogurt Ayran 1,5 % mliječne masti.

"Mljekara Meggle se već osam godina uspješno prezentuje na Sajmu šljive u Gradačcu i veoma smo zadovoljni nastupom. Sajam je sve uspješniji i veoma je važan za razvoj i prezentaciju mljekarske industrije u Bosni i Hercegovini, ali i u zemljama okruženja i Evropske unije. Proizvodi Meggle mljekare Bihać se plasiraju na tržište regiona i EU i nemamo nikakvih problema sa plasmanom", rekao je Vedat Pašič, šef sirovinske službe Meggle-a Bihać.

Na gradačačkom Sajmu poljopriprede i prehrambene industrije predstavili su se sa brendom Mlijeko milky max junior u pakovanju od 200 ml. Radi se o mliječnom proizvodu za djecu sa okusom biskvita ili meda obogaćenim vitaminima.

Osim Meggle-a na Sajmu šljive se predstavljaju još tri mljekare - Dukat Gradačac, Milkos Sarajevo, Mlijekoprodukt Kozarska Dubica.

Ovogodišnji 43. međunarodni sajm poljoprivrede i prehrambene idustrije - Sajm šljive održat će se od 24. do 28. avgusta u Gradačcu.

Pokrovitelji Sajma: Vlada Federacije BiH, Vlada Tuzlanskog kantona.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti