Bingo dobitnik nagrade za najuspješniju kompaniju Tuzlanskog kantona

22.05.2017. 09:22 / Izvor: Akta.ba
Bingo dobitnik nagrade za najuspješniju kompaniju Tuzlanskog kantona

Bingo d.o.o. Tuzla dobitnik je nagrade "Kristal soli 2016" za najuspješniju kompaniju TK.

Bingo d.o.o. Tuzla dobitnik je nagrade "Kristal soli 2016" za najuspješniju kompaniju TK koja je sa ukupnim prihodom većim od 915 miliona KM i neto dobiti preko 67 miliona apsolutni pobjednik u više kategorija.

Na svečanoj ceremoniji ''Najbolji u privredi TK – Kristal soli 2016'' koja je održana u petak navečer u Tuzli, u organizaciji RTV Slon i pod poktiviteljstvom Vlade Tuzlanskog kantona, nagradu je primio direktor Binga Dario Nikolić. Zahvalivši se organizatorima i stručnom žiriju, direktor Binga je istakao da je veoma bitno da se na ovaj način promoviraju ekonomski potencijali i pozitivni trendovi u Tuzlanskom kantonu. 

"Ovo je divna manifestacija koja je objedinila sve naše poslovne ljude. Treba nam što više ovakvih prilika da promoviramo uspješnost, rad i trud", kazao je on.

Inače, poznato je da se Bingo osim trgovine bavi i proizvodnjom, te su postali grupacija koja ima više od devet fabrika drugih djelatnosti, a u narednom periodu kompanija priprema nove investicije.

"Trenutno radimo na proširenju core biznisa i idemo dalje sa širenjem trgovačke mreže. U planu su izgradnje novih tržnih centara širom BiH, a pripremamo i nove projekte na polju proizvodnje", kazao je Nikolić.

Podsjetimo, stručni žiri "Kristala soli 2016", sastavljen od predstavnika poslodavaca, obrtnika i ekonomskih eksperata, dodijelio je ukupno 11 nagrada, osam nagrada u pet kategorija, te tri specijalne nagrade.

Nagrade su dodijeljene na osnovu finansijskih pokazatelja dostupnih na portalu Akta.ba, koji je bio medijski pokrovitelj manifestacije.

S.B.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti