Bosanka pomjerila granice: Kreme i sapuni iz Kladnja traženi u Abu Dhabiju

19.09.2017. 11:49 / Izvor: Akta.ba

Zahvaljujući radu i trudu, Alma je u zadnje dvije godine napravila veliki iskorak, te uduplala svoju proizvodnju.

Alma Čamdžić, vlasnica danas već poznatog brenda AlmaDerm iskoristila je pomoć koja joj je ponuđena u okviru prjekta USAID/Sweden FARMA I. Aplicirala je na projekt i dobila opremu, te prošla i kroz edukacije, a nakon toga nastavila saradnju i u okviru USAID/Sweden FARMA II projekta.

Zahvaljujući radu i trudu, Alma je u zadnje dvije godine napravila veliki iskorak, te uduplala svoju proizvodnju. Brend AlmaDerm prošao je granice Bosne i Hercegovine i danas je veoma omiljen proizvod u Abu Dhabiju.

Iz jedne male kućne radionice u Kladnju i sa 100 KM početnog kapitala u samo nekoliko godina rada Alma je sa svojom porodicom mužem, sinom i kćerkom uspjela napraviti biznis, koji čini široka paleta proizvoda koji su bazirani na proizvodnji eteričnih ulja koja nastaju u njihovoj radionici.

"Radim oko deset vrsta sapuna, krema, ljekovitu liniju sa smolom, uljima četinara, medom, polenom, propolisom", kaže Alma, tvrdeći kako se od ovog posla može solidno živjeti, ali se mora ozbiljno raditi.

Nada se rastu firme, zapošljavanju nove mladne snage, ali i razvijanju tržišta u Abu Dhabiju, gdje je prisutna dvije godine.

Njeni proizvodi mogu se kupiti putem Faceboog stranice AlmaDerm, na Baščarčiji, a uskoro i na drugom spratu u SCC gdje će biti na raspolaganju AlmaDerm pult.

E. Ko.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti