Bosnet vraća sjaj čuvenom ribnjaku: "Žunovnica" ponovo radi

26.09.2016. 18:23 / Izvor: Akta.ba
Bosnet vraća sjaj čuvenom ribnjaku: 'Žunovnica' ponovo radi
OTVORI GALERIJU

Nadaleko poznati hadžićki brand Restoran "Ribnjak" Žunovnica ponovno je počeo sa radom.

Nadaleko poznati hadžićki brand Restoran "Ribnjak" Žunovnica ponovno je počeo sa radom. Novi vlasnici, kompanija Bosnet Group d.o.o na čelu sa direktorom Samirom Lagarijom napravila je prve korake u vraćanju starog sjaja i slave ovog ugostiteljskog objekta i ribnjaka.

"Revitalizacija ribnjaka u Žunovnici je za nas logičan slijed stvari uzmemo li u obzir da Grupacija "Bosnet" indirektno zapošljava nekoliko hiljada ljudi, potiče razvoj uzgoja ribe, žitarica, sirovine koja nam treba. Možemo otkupiti svu pšenicu, kukuruz, grašak koji se proizvedu u BiH. Prvi smo u svijetu dobili certifikat za proizvodnju halal hrane za ribe.Trenutni kapacitet ribnjaka je nekih 100 tona. Pred nama je puno posla da ovo mjesto, gdje se slijevaju izvori čiste vode, postane ishodište odmora i kraljevstvo ribljih specijaliteta", kaže Lagarija.

Da bi se ideja direkotra Samira Lagarije sprovela u djelo potreban je i poticaj lokalne zajednice. Tim povodom ribnjak Žunovnicu danas je obišao i Općinski načelnik Hamdo Ejubović.

"Učinit ćemo sve iz naše nadležnosti da ovo mjesto vrati stari sjaj. Ono što mi možemo uraditi za početak jeste da izgradimo dobar put do Ribnjaka, a naravno i do Kasatića", istakao je načelnik Ejubović.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti