Brat i sestra iz Teslića oživjeli djedovu "fabriku" igračaka

10.01.2017. 12:16 / Izvor: Glas Srpske

Originalne drvene igračke, koje osmišljaju i izrađuju brat i sestra Nenad i Tatjana Vasić iz Teslića, na putu su da od hobija prerastu u ozbiljan biznis.

Originalne drvene igračke, koje osmišljaju i izrađuju brat i sestra Nenad (22) i Tatjana (21) Vasić iz Teslića, na putu su da od hobija prerastu u ozbiljan biznis.

Svoje rukotvorine Vasići su lani predstavili na nekoliko biznis konferencija u regionu, gdje su ubrali niz pohvala i nagrada. Jedno od najdražih priznanja osvojili su nedavno na takmičenju za najbolju tehnološku inovaciju u RS, gdje im je pripala druga nagrada.

Kažu da im mnoštvo pohvala i priznanja, koaj pristužu sa svih strana, predstavljaju motivaciju za nastavak rada i usavršavanje inovacija.

To im daje vjetar u leđa zda svoj brend Sklopy Toys registriraju, te da prošire proizvodnju.

Za njihove igračke vlada veliko interesovanje, a neke od njih su već došle do svojih kupaca. "Borili smo se da realizujemo ideju, a sada još veće napore ulažemo da od ovog napravimo biznis. Nas dvoje smo tek na početku i nije lako, ali vjerujemo da se uz puno truda i ljubavi prema ovom poslu možemo se postići", priča Nenad.

On je kazao da planiraju više pažnje da posvete promocija svojih proizvoda i da ih približe mališanima, ali i svma koji brinu o razvoju motoričkih sposobnosti kod djece.

Njegova sestra Tatjana objašnjava da se kroz drvene igračke provlače pertle i kreiraju zanimljivi oblici.

"Osim drveta, koristimo prirodne boje i ekološki izrađene pertle, šije se takođe proizvode u Tesliću. Svjesni smo da treba ulagati još novca u sve da bi se proizvele veće količine", rekla je Tatjana.

Prema njenim riječima, u usavršavanju u ovom poslu mnogo su im pomogla takmičenja, gdje su sticiali značajna iskustva i sklopili mnoga poznanstava.

Mladima koji traže posao savjeluju da posjećuju manifestacije poput "Start-up akademije" i "Najbolje tehnološke inovacije", gdje mogu da stiču nova znanja i vještine što će im pomoći da lakše pronađu zaposlenje. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti