Četvrta po redu Soft Skills Academy Sarajevo uspješno završena

09.03.2016. 15:16 / Izvor: Akta.ba
Četvrta po redu Soft Skills Academy Sarajevo uspješno završena
OTVORI GALERIJU

Nakon uspješnih treninga, 40 unaprijeđenih i motivisanih studenata su spremni za nove pobjede, a još jedna Soft Skills Academy Sarajevo je zvanično zatvorena.

Nakon uspješnih treninga, 40 unaprijeđenih i motivisanih studenata su spremni za nove pobjede, a još jedna Soft Skills Academy Sarajevo je zvanično zatvorena.

U nedjelju, 06. marta, upriličena je svečana ceremonija zatvaranja četvrte po redu Soft Skills Academy Sarajevo 2016, koja je u organizaciji Udruženja studenata elektrotehnike Evrope, EESTEC LC Sarajevo održana u prostorijama Centra za mlade – Gorica.

Soft skills su vještine koje izlaze iz okvira postojećeg obrazovnog sistema, te studenti nemaju priliku raditi na usavršavanju prezentacijskih, komunikacijskih vještina, rada u timu, liderstva i upravljanja projektima.

Cilj organizatora je širiti svijest o važnosti razvijanja neformalnih vještina i podsticati studente da se aktiviraju u ovoj oblasti. Neformalno obrazovanje je ono što pojedinca odvaja od mase i pruža mu prednost nad konkurencijom pri zapošljavanju. Upravo to je ono što Soft Skills Academy omogućava svojim učesnicima.

Među trenerima koji su zaslužni za značajno unapređenje ovogodišnjih radionica, našli su se: 

Luka Lačan, certificirani internacionalni Soft Skills trener iz Ljubljane, koji je na ovogodišnjoj radionici vodio trening Liderstvo.

Miloš Savićević, certificirani internacionalni Soft Skills trener iz Beograda, koji je vodio trening na temu Upravljanje projektima.

Mia Meleghy, predstavnica kompanije Ernst & Young, koja je držala trening na temu Rad u timu.

Katarina Radulaški - Najdenov,  certificirani internacionalni Soft skills trener iz Beograda, vodila je trening na temu Komunikacijske vještine.

Nermin Smajić i Irma Balić, certificirani Soft Skills treneri iz Sarajeva su držali trening na temu Prezentacijske vještine.

"Također, učesnici su imali priliku pristupiti osmišljavanju i izradi kratkog filma na temu "#BudiKorakIspred", a pobjednička ekipa je nagrađena poklonima koji je obezbijedio Red Bull, sponzor projekta", rekli su iz SSA

Iskustvo trenera te raznolikost ideja među participantima su doprinijeli ugodnoj atmosferi i uspješnosti svakog treninga. Divna atmosfera zadržana je i tokom ceremonije zatvaranja, te ostavila utisak da će se učesnici još dugo družiti i da su zaista postali tim.

Soft Skills Academy je zatvorena tako što su participanti zahvalili organizatorima i trenerima i podstaknuti lijepim uspomenama, usvojenim znanjima i novim poznanstvima, zamolili organizatore da ubrzo ponove organizaciju ovakvog projekta. Završni događaj radionice je bila dodjela certifikata i CV dodataka svim participantima. Ovim je još jedna Soft Skills Academy Sarajevo zvanično završena, ali tek dolazi vrijeme tokom kojeg će studenti zaista iskoristiti i primijeniti znanje stečeno tokom radionica kažu iz SSA.

"Sljedeće godine nas čeka još jedna generacija ambicioznih i motivisanih mladih ljudi, koji imaju želju proširiti svoje vidike, steći nova znanja, ali i upoznati potencijalne buduće saradnike", rekli su iz Organizacionog odbora SSA.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti