* This article is available only in B/H/S language.

Didaktičke igračke bračnog para iz Cazina privukle pažnju i u Švicarskoj

Izvor: Federalna.ba, 11.1.2017 9:04:52

Didaktičke igračke bračnog para iz Cazina privukle pažnju i u Švicarskoj

Didaktičke igračke za djecu, i to ekološki prihvatljive, ručno se proizvode upravo u Cazinu. Mladi bračni par Senad i Enesa Kapić svoju dobru ideju pretvorili su u uspješan biznis. Senad je inžinjer drvne industrije, a Enesa prosvjetni radnik.

Na ideju da krenu sa kreacijom ekološki prihvatljivih proizvoda došli su spoznajom da je na domaćem tržištu sve manje proizvoda kojima je kvalitet na prvom mjestu i da se naša djeca najčešće igraju plastičnim igračkama, koje nisu sigurne. Upravo zbog toga odlučili su osnovati vlastitu, kako su je nazvali, Unikatnu radionicu igračaka.

Biznis poput ovoga je teško razviti kod nas, ali tokom godinu dana, koliko se već proizvode igračke poput ovih u Cazinu, Unikatna radionica je svoje proizvode plasirala na tržište ne samo u rodnom gradu i našem kantonu, već i u Švicarskoj, gdje je ovaj specifičan proizvod iz Cazina odlično prihvaćen.

Igračke su originalne i to ih izdvaja od većine kineskih igračaka na našem tržištu. Proizvode se od prirodnih materijala, koje nabavljaju u našem gradu, a izrada jedne igračke, kako ističe Enesa, traje oko dva sata.

Ekološki prihvatljive igračke za djecu predškolskog i školskog uzrasta domaće proizvodnje za sada koriste djeca u jednom bihaćkom vrtiću, a ne sumnjamo da će zanimanje biti uskoro i veće.

Foto galerija


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Slične vijesti

Prikaži još vijesti iz ove rubrike

Učitavanje...