Dobavljači iz RS odbili potpisati Aneks ugovora s Konzumom

31.08.2017. 09:10 / Izvor: seebiz.eu
Dobavljači iz RS odbili potpisati Aneks ugovora s Konzumom

Na sastanku je zaključeno da dobavljači iz Republike Srpske podržavaju Zaključke koji su doneseni na sastanku Pregovaračkog tima dobavljača Konzuma.

Predstavnici privrednih društava, odnosno dobavljača Konzuma d.o.o. Sarajevo iz Republike Srpske održali su juče u Privrednoj komori Republike Srpske sastanak povodom obavještenja o ponovnom početku obavljanja registrovane djelatnosti društva Mercator BH d.o.o. Sarajevo.

Povod za sastanak bio je i potpisivanje Aneksa Ugovora sa društvom Konzum d.o.o. Sarajevo, kojim bi Mercator BH d.o.o. Sarajevo pristupio predmetnom ugovoru pod istim komercijalnim uslovima.

Na sastanku je zaključeno da dobavljači iz Republike Srpske podržavaju Zaključke koji su doneseni na sastanku Pregovaračkog tima dobavljača Konzuma pri Udruženju poslodavaca Federacije BiH, koji je održan 23.08.2017. godine u Posušju. Takođe, dobavljači iz Republike Srpske, koji su prisustvovali sastanku, pozvali su i ostale dobavljače iz Srpske da ne pristupe pojedinačnom potpisivanju Aneksa Ugovora sa društvom Konzum d.o.o. Sarajevo, dok im se ne predoči jasan plan poslovanja Konzum d.o.o. Sarajevo i Mercator BH d.o.o. Sarajevo, kao i plan izmirenja njihovih potraživanja.

Dobavljači iz Republike Srpske traže hitan sastanak sa rukovodstvom Konzuma d.o.o. Sarajevo i Mercator Slovenija na kojem bi predstavili plan restrukturiranja Konzuma d.o.o. Sarajevo i finansijski plan izmirenja obaveza prema dobavljačima u BiH.

Osim toga, traže od rukovodstva Konzuma d.o.o. Sarajevo da u roku od sedam dana dostave odgovor u vezi sa gore navedenim zaključcima i predlože termin sastanka.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti