Domaća preduzeća treba da dobiju poslove u ERS-u i Elektroprenosu BiH

19.07.2016. 08:15 / Izvor: SRNA
Domaća preduzeća treba da dobiju poslove u ERS-u i Elektroprenosu BiH

Ljubijski "Elker" je dio grupe od tri preduzeća koja zapošljavaju oko 180 radnika.

Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić izjavio je danas da je domaćim kompanijama, poput "Elkera" u Ljubiji kod Prijedora, neophodno obezbijediti da dobijaju što više poslova na domaćem tržištu da bi se dalje razvijale i otvarale nova radna mjesta.

"Da je to moguće dokazali smo na primjeru Elektroprenosa BiH", rekao je Đokić novinarima u Ljubiji kod Prijedora gdje je posjetio preduzeće „Elker“ kojem je, kao i nekim firmama iz Federacije BiH, omogućeno učešće na tenderima „Elektroprenosa BiH“.

On je naveo da će se analizirati, razmotriti i usaglasiti detalji podrške koju bi Vlada Republike Srpske mogla da pruži firmama poput „Elkera“ i da će potom oni biti saopšteni javnosti.

Direktor „Elkera“ Goran Bojić rekao je da je najveća podrška institucija privrednicima u ovoj oblasti upravo u preferiranju domaće proizvodnje u „Elektroprivredi Republike Srpske“ i „Elektroprenosu BiH“.

"Nama je za nastup na regionalnim tržištima veoma bitno da imamo reference na domaćim tržištima i tu dugujemo zahvalnost ministru Đokiću uz čiju podršku smo postigli rezultate za koje ni sami nismo očekivali da ćemo moći", dodao je Bojić.

Ljubijski "Elker" je dio grupe od tri preduzeća koja zapošljavaju oko 180 radnika.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti