Energetska revolucija u Doboju: Hifa-Oil predstavila pelet od uglja

18.09.2015. 09:26 / Izvor: Akta.ba
Energetska revolucija u Doboju: Hifa-Oil predstavila pelet od uglja
OTVORI GALERIJU

"Dani otvorenih vrata" se održavaju i danas 18.09.2015. godine, kada je predviđen obilazak svih gostiju tokom dana uz stručan nadzor uposlenika firme Euro Stil d.o.o. Doboj.

U izložbenom salonu Euro Stil-a u Doboju su press konferencijom jučer zvanično započeli "Dani otvorenih vrata" Hifa Oil-Euro Stil. Mnogobrojnim prisutnim zvanicama i predstavnicima medija su se obratili Venan Hadžiselimović ispred Hifa-Oil, te Mirnes Tukić i Kemal Mujkanović kao predstavnici Euro Stil-a.

Hadžiselimović je prisutnima na samome početku predstavio cjelokupnu HIFA grupaciju, sa posebnim osvrtom na najmlađu članicu u porodici, Euro Stil, koju je nazvao "kćerkom Hifa Oil-a". Potom je riječ dobio direktor Euro Stil-a Mirnes Tukić, koji je prošao kroz historijat samog osnivanja firme 2013. godine, teškoćama koje su zadesile Euro Stil u prošlogodišnjim poplavama, ali i vizijama za budućnost u čiju se realizaciju već krenulo.

Iako mlada firma, Euro Stil je već sada lider u proizvodnji peleta u Bosni i Hercegovini, te distribuciji istog.

Ono oko čeka se "vrtjela" cijela prezentacija je tzv. Energetska revolucija, a u pitanju je pelet od uglja, koji je po njihovim riječima jedinstven u našoj zemlji, ali i u Evropi. O samim prednostima ove vrste peleta (jača energetska vrijednost, niza cijena i do 40 posto u odnosu na drveni pelet itd.), govorio je Kemal Mujkanović, kao i ostalim prodajnim asortimanima koje Euro Stil nudi.

Nakon prezentacije uslijedio je obilazak proizvodnih hala, skladišta, ali i prezentacija samih kotlova i peleta koju je predvodio Kenan Ahmetlić.

Ono što je iznenadilo jeste to što se nije pojavio niko ispred gradske vlasti Doboja, s obzirom na veličinu i važnost jedne ovakve kompanije na području grada i opštine.

"Dani otvorenih vrata" se održavaju i danas 18.09.2015. godine, kada je predviđen obilazak svih gostiju tokom dana uz stručan nadzor uposlenika firme Euro Stil d.o.o. Doboj, javlja Radio ZOS.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti