Euro - Asfaltu posao u Crnoj Gori vrijedan 82 miliona maraka

03.12.2016. 08:15 / Izvor: Akta.ba
Euro - Asfaltu posao u Crnoj Gori vrijedan 82 miliona maraka

Kompanija Euro-Asfalt dala je najpovoljniju ponudu za projekt gradnje 14 kilometara duge trase na relaciji Lubnice - Jezerine.

Bosanskohercegovačka kompanija Euro-Asfalt dobila je na međunarodnom tenderu u Crnoj Gori posao vrijedan 82 milijuna maraka. U Ministarstvu transporta i pomorstva Crne Gore u Podgorici danas je upriličeno potpisivanje ovog vrijednog ugovora.

Kako je saopćeno iz Euro-Asfalta, ugovor su ispred investitora potpisali ministar saobraćaja i pomorstva Crne Gore Osman Nurković i i Hamed Ramić, generalni direktor Euro-Asfalta.

Ramić se zahvalio na ukazanom povjerenju svima koji su bili uključeni u proces odlučivanja koji je rezultirao potpisivanjem ovog vrijednog ugovora.

"Kao vlasnik kompanije ponosan sam jer smo dobili još jednu priliku za sjajnu referencu i priliku da na djelu i u ovoj zemlji pokažemo zašto smo za dvije decenije postojanja postali jedna od najrespektabilnijih građevinskih kompanija u regiji.Vjerujem da ćemo i ovaj posao, kao i mnoge druge koje smo radili, uraditi prije rokova propisanih ugovorom, zadržavajući visoke standarde gradnje, koristeći najkvalitetnije materijale i najsavremeniju građevinsku opremu koju posjedujemo", kazao je Ramić.

Ministar Nurković iskazao je svoje zadovoljstvo činjenicom da baš sa Euro-Asfaltom potpisuje prvi značajan ugovor otkako je nedavno imenovan za ministra.

Kompanija Euro-Asfalt dala je najpovoljniju ponudu za projekt gradnje/rekonstrukcije 14 kilometara duge trase na relaciji Lubnice - Jezerine (lokalitet Berane – Kolašin). Projekt podrazumijeva rekonstrukciju postojeće i gradnju nove trase, na kojoj se nalaze tunel Klisura (jedna tunelska cijev) ukupne dužine gotovo tri kilometra i cijevi za  evakuaciju iz tunela za pješake, most Jezerine dužine 90 metara, galerija dužine 80 metara te saobraćajna oprema i signalizacija uz radove na izgradnji elektro i hidrantske mreže, kao i kontrolnog centra, trafostanice i rezervoara.

Rok za izgradnju je 36 mjeseci.

Ponuda Euro-Asfalta proglašena je najpovoljnijom u konkurenciji ponuđača iz Bosne i Hercegovine, Albanije, Turske i Kine, saopćeno je iz ove kompanije.

Akta/Fena

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti