Euro-Roal postao prepoznatljiv dobavljač inox materijala na tržištu BiH

08.10.2015. 13:34 / Izvor: Akta.ba

Firma Euro-Roal Doboj Jug na tržištu Bosne i Hercegovine prepoznatljiva je kao jedan od vodećih distributera aluminijskih profila, nehrđajućim čelicima, inoxom i građevinskim okovima.

Firma Euro-Roal Doboj Jug na tržištu Bosne i Hercegovine prepoznatljiva je kao jedan od vodećih distributera aluminijskih profila, nehrđajućim čelicima, inoxom i građevinskim okovima.

Na ovogodišnjem sajmu ZEPS 2015 kao jedan od izlagača predstavili su se sa inox profilima za krajnje korisnike, zajedno sa sestrinskom firmom Euro-metali Doboj Jug koja se bavi trgovinom proizvoda i poluproizvoda crne i obojene metalurgije.

Ono što ove dvije firme čini neodvojivima je svakako to što su dio Hifa grupacija ali zajednički kupci koje servisiraju, Euro-Metali u crnom čeliku a Euro-Roal u obojenim metalima.

Za poslovni portala Akta.ba direktor Euro-Roal d.o.o. Admir Djedović govori o uspjehu prodaje inox profila na našem tržištu, koje sve više ima potrebu za nabavkom ovakve vrste kvalitetnog materijala.

"S obzirom da smo prije dvije godine započeli projekat prodaje inox profila, mozemo reći da je projekat u potpunosti zaživio i opravdao naša očekivanja. Naši kupci inox profila su prije svega proizvođači inox ograda, industrijski proizvođači, proizvođači stolica od inoxa kao i proizvođači kotlova na pelet", kaže Djedović dodajući da su sa bogatim lagerom i širokim asortimanom u stanju brzo odgovoriti na zahtjeve svojih kupaca.

Osnovni dio lagera čine "komercijalna roba" cijevi i limovi u standardnoj kvaliteti koje se traže na našem tržištu, svaki mjesec proširuje se Lager u raznim kvalitetima Inox materijala kao sto su: kiselo otporni Inox u kvalitet 316L, vatrostalni limovi (za proizvođače kotlova), megnetični limovi...

"Lager i asortiman formiramo na osnovu signala koje tržište zahtjeva, neki od njih su i Lageri u Alu limu i Alu fasadi – Alcobond. Trenutno imamo jedan od najvećih lagera u inoxu na tržištu Bosne i Hercegovine", kaže Djedović.

Napominje da je sva roba u lageru europskog porijekla i za svaku kupljenu robu kupcu se prilaže atest i certifikat uz račun.

Euro-Roal za cilj ima tržištu ponuditi kvalitetnu robu za krajnje potrošače kao i brzu i kvalitetnu uslugu, gdje su već u spomenutim segmentima postali prepoznatljivi kod svojih kupaca.

U svom osvrtu na trenutnu dobit Djedović kaže "U ovom trenutku možemo reći da za ovu godinu očekujemo porast prodaje od 60 % u odnosu na predhodnu godinu." 

Sa tri prodajna mjesta u Bosni i Hercegovini: Doboj Jug, Hadžići – Sarajevo i Cazin, imaju dobru razvijenu distributivnu mrežu, i u budućnosti se nadaju da će preuzeti vodeće mjesto na domaćem tržištu dobavljača Inox materjala.

 

I.M.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti