Federalni ministar davat će suglasnost na plaće direktora javnih poduzeća

24.03.2017. 08:01 / Izvor: Akta.ba
Federalni ministar davat će suglasnost na plaće direktora javnih poduzeća

Zadužena su sva javna poduzeća da, u roku od sedam, odnosno mjesec dana, pokrenu aktivnosti za usklađivanje plaća i naknada.

Federalna vlada, na sjednici u četvrtak u Mostaru, dala je suglasnost na Rješenje Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije o utvrđivanju visine mjesečnih neto plaća članova uprava i mjesečnih naknada za rad predsjednika i članova nadzornih odbora u 18 gospodarskih društava s većinskim učešćem državnog kapitala.

Prema tom rješenju, federalni ministar energije, rudarstva i industrije davat će pojedinačne pisane suglasnosti na mjesečne neto plaće članova uprave, direktora i izvršnih direktora i mjesečnih naknada za rad predsjednika i članova nadzornih odbora u gospodarskim društvima s većinskim učešćem državnog kapitala, kao i mjesečnih neto plaća članova uprave, direktora i izvršnih direktora i naknada za rad predsjednika i članova nadzornih odbora u supsidijarnim gospodarskim društvima.

Zadužena su sva javna poduzeća da, u roku od sedam, odnosno mjesec dana, pokrenu aktivnosti za usklađivanje plaća i naknada, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Na sjednici, prihvaćajući informaciju o implementaciji Uredbe o poticanju zapošljavanja za 2016. godinu, Vlada FBiH je zadužila Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta, Federalno ministarstvo financija, Federalni zavod za zapošljavanje, Poreznu upravu FBiH i Federalnu upravu za inspekcijske poslove da žurno nastave daljnje aktivnosti na realiziranju te uredbe.

Također, zadužen je Federalni zavod za zapošljavanje da, u suradnji s Poreznom upravom Federacije BiH, vrši nadzor korištenja subvencija, te da na mjesečnoj osnovi o tome informira Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta.

Ukoliko bude utvrđeno da poslodavac nije postupio na propisan način, resorno ministarstvo pokrenut će i provesti proceduru povrata iskorištenog iznosa subvencija, navodi se u priopćenju.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti