Firma iz Maglaja proizvodi 55.000 košulja za švicarsku vojsku

13.09.2017. 08:37 / Izvor: Akta.ba
Firma iz Maglaja proizvodi 55.000 košulja za švicarsku vojsku

Bio je to i razlog posjete delegacije iz Švicarske ovoj uspješnoj maglajskoj firmi. 

Kompanija "Bontex" iz Maglaja ulazi u veliki posao isporuke 55.000 košulja za pripadnike švicarske vojske, sa švicarskim partnerom, firmom "Weder-Meier".

Bio je to i razlog posjete delegacije iz Švicarske ovoj uspješnoj maglajskoj firmi. Da bi se ispoštovali rokovi, iz Bontexa će se sedmično isporučivati i do 8.000 košulja.

Bontex postoji već 13 godina i proizvodi muške i ženske košulje koje plasira na zapadno tržište. Danas kompanija ima nešto više od 200 zaposlenika, a planira povećati taj broj jer zahtjevi tržišta su sve veći.

"Prinuđeni smo smanjiti proizvodnju modnih košulja, a sve više se okrećemo proizvodnji modnih bluza i košulja koje su pored švicarske vojske namijenjene i pripadnicima Ministarstva za pravosuđe Slovenije. Ipak, za švicarsko tržište smo zadržali 50-ak kupaca za koje proizvodimo i modne bluze", rekao je Senaid Husić, vlasnik Bontexa, prenosi portal Maglaj.net.

Da bi se ispoštovali rokovi, bit će potrebno još radnika, priča Husić i dodaje da se mnogo investira u obuku radnika, a nakon toga neki odustaju od posla.

"Posla će biti, samo mi trebaju radnici", dodaje Husić.

Čelnici firme Weder-Meier imaju samo riječi hvale za saradnju s Bontexom.

"S ovom firmom imamo jako važne ugovore i cilj nam je da se oni uspješno realiziraju. Tržište nije baš stabilno, želja nam je zadržati ono što imamo, a svakako u budućnosti i povećati proizvodnju", rekao je tokom posjete Bontexu Bojan Mamula, direktor Weder-Meier i dodao da je najvažnije da je kvalitet proizvoda i dalje na vrhunskom nivou, te da se poštuju i rokovi isporuke.

Kako se u Bontexu proizvode košulje namjijenjene za njihove pripadnike mogli su se uvjeriti i predstavnici švicarske vojske.

"Vojska Švicarske raspisala je međunarodni tender za isporuku košulja, Weder-Meier i Bontex su uspjeli dobiti ovaj posao i mi smo zadovoljni onim što smo vidjeli u ovoj firmi. U ovoj godini predviđena je proizvodnja 55.000 košulja, dio je već isporučen.Imamo planove i za narednu godinu, ali o njima kasnije", izjavio je u Maglaju Andreas Stier, predstavnik vojske Švicarske.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti