FZZZ i Prevent potpisali ugovor o saradnji

30.01.2017. 10:01 / Izvor: Akta.ba
FZZZ i Prevent potpisali ugovor o saradnji

Cilj Sporazuma je uspostavljanje uzajamne saradnje radi pripreme i realizacije projekata od zajedničkog interesa.

Direktorica Federalnog zavoda za zapošljavanje Helena Lončar i direktor Prevent Visoko, Mirza Kahriman potpisali su danas u Sarajevu Sporazum o saradnji.

Cilj Sporazuma je uspostavljanje uzajamne saradnje radi pripreme i realizacije projekata od zajedničkog interesa u okviru nadležnosti i potreba sporazumnih strana u oblasti stručnog osposobljavanja i pripreme za rad, prekvalifikacije i dokvalifikacije nezaposlenih osoba.

Direktorica Zavoda Helena Lončar je iskazala zadovoljstvo potpisanim Sporazumom:

"Uspostavljanje saradnje nam pričinjava iznimno zadovoljstvo budući da je Prevent BH jedna od naših najuspješnijih kompanija. Sporazum predstavlja polazni osnov za realizaciju zajedničkih aktivnosti u narednom periodu koje se odnose na pripremu za rad, prekvalifikaciju i dokvalifikaciju nezaposlenih osoba, čime Zavod daje doprinos prilagođavanju radne snage potrebama tržišta rada, tj. poslodavca", istakla je Lončar nakon potpisivanja. 

"Prevent grupacija kontinuiranim ulaganjem i širenjem poslovanja značajno je diverzifirciala svoj proizvodno-prodajni portfolio. Usljed nedostatka adekvatnih resursa na tržištu rada, Grupacija je prije nekoliko godina samostalno pokrenula internu obuku za mlade diplomante i magistrante koji je tada predstavljao pionirski korak jedne kompanije. Vremenom je taj projekat dobio i druge partnere, te danas predstavlja TAKT akademiju, jedinstven program koji mladima nudi priliku za obuku i zaposlenje. Mnogi od polaznika ovog programa su danas na različitim pozicijama u Preventu i predstavljaju bitan segment cjelokupnog uspjeha Prevent grupacije", izjavio je Mirza Kahriman, direktor Prevent Visoko te dodao kako će ova saradnja značajno doprinijeti uspostavljanju efikasnijeg upravljanja potrebama na tržištu rada.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti