Gemalto odustao od tužbe: Otklonjen problem u vezi s izdavanjem pasoša

09.03.2017. 08:27 / Izvor: Akta.ba
Gemalto odustao od tužbe: Otklonjen problem u vezi s izdavanjem pasoša

IDDEEA je dobila zeleno svjetlo od nadležnog tijela za javne nabavke da može pristupiti procesu koji omogućava izbor ponuđača za izradu pasoša.

Agencija za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka Bosne i Hercegovine (IDDEEA) je jučer od Ureda za razmatranje žalbi Bosne i Hercegovine zaprimila zaključak kojim se postupak pokrenut po žalbi francuske kompanije ''Gemalto'' obustavlja jer je ova kompanija odustala od žalbe.

IDDEEA je odmah nakon zaprimanja zaključka izvršila ocjenu blagovremeno dostavljenih zahtjeva za učešće u pregovaračkom postupku nabavke pasoških knjižica i utvrdila da uslove za nastavak postupka ispunjavaju kompanije UAB Garsu pasaulis, Vilnius, Litvanija i Mühlbauer d.o.o. Banja Luka.

Odluku o rezultatima postupka pretkvalifikacije u pregovaračkom postupku bez objave obavještenja može pogledati ovdje. 

Ovim je postupak nabavke pasoških knjižica nastavljen u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama.

Uvjereni smo da će se ovaj postupak javne nabavke blagovremeno okončati i da će se izdavanje pasoških knjižica građanima Bosne i Hercegovine nastaviti u kontinuitetu, saopćeno je iz IDDEEA-e.

Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović izjavio je novinarima u Sarajevu da se došlo do rješenja problema izdavanja pasoša, koji će po njegovim očekivanja biti otklonjen do 21. marta.

''Nadležna Agencija za identifikacione dokumente BiH (IDDEEA) dobila je zeleno svjetlo od nadležnog tijela za javne nabavke da može pristupiti procesu koji omogućava izbor ponuđača za osiguranje pasoša u skladu sa zakonskom procedurom kako bi se stigli rokovi do 21. marta'', naglasio je Šarović.

U narednim mjesecima pripremat će se dugoročno rješenje, o čemu ga je, kako kaže, na jučerašnjoj sjednici Vijeća ministara BiH informirao resorni ministar Adil Osmanović.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti