Grad Bihać dao podršku Inicijativi za zaštitu srednjeg toka rijeke Une

11.04.2017. 08:27 / Izvor: Akta.ba
Grad Bihać dao podršku Inicijativi za zaštitu srednjeg toka rijeke Une

Una je za sve građane Bihaća više od simbola i prirodne ljepote i zato ju je potrebno zaštititi.

Gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić najavio je da će Grad Bihać dati podršku Inicijativi za zaštitu srednjeg toka rijeke Une naglašavajući da je Una za sve građane Bihaća više od simbola i prirodne ljepote.

"Una je za Bišćane način života i odnosa prema prirodi i njenim ljepotama. Uvjeren sam da ćemo kroz konkretno zakonsko rješenje još više zaštititi tok rijeke Une i jednom za sva vremena zauzeti stav kakvu Unu želimo. U tome će bitnu ulogu odigrati građani i nevladine organizacije i u tome će imati podršku Grada Bihaća", naglasio je Fazlić.

On se jučer sastao s predstavnicima građanskog Foruma ''Bihaćka građanska inicijativa'' čiji članovi su mu prezentirali aktivnosti u vezi s Inicijativom za zaštitu srednjeg toka rijeke Une, odnosno Proklamaciju o primarnoj zaštiti i društveno-ekonomskoj valorizaciji srednjeg toka rijeke Une na potezu od Bihaća do Bosanske Otoke.

"Bihaćka građanska inicijativa poziva Grad Bihać, Grad Cazin i Općinu Bosanska Krupa da koordinirano s Vladom USK-a i u saradnji s naučnim institucijama Univerziteta u Bihaću, te zainteresiranim privrednim subjektima i nevladinim organizacijama, posebno NP Una, donesu odgovarajuće odluke i poduzmu potrebne konkretne mjere primarne zaštite srednjeg toka rijeke Une. Za nas je ovo prvi korak ka još većoj zaštiti rijeke Une i raduje nas podrška bihaćkog gradonačelnika", istakao je na prijemu član Foruma Halid Merdanić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti