Grad I. Sarajevo radi na poboljšanju saradnje sa privrednicima iz Srbije

20.03.2015. 09:31 / Izvor: eKapija.ba
Grad I. Sarajevo radi na poboljšanju saradnje sa privrednicima iz Srbije

Dogovorena je saradnja na izradi zajedničkog promotivnog materijala kojim će se predstaviti potencijali Istočnog Sarajeva kako bi se probudilo interesovanje investitora za ovaj grad.

U Administrativnom centru Grada Istočno Sarajevo je održan sastanak na temu Promocija i prezentacija privrednih potencijala Grada interesantnih za saradnju i ulaganja privrednicima iz Republike Srbije i regiona, na kom su prisustvovali gradonačelnik Nenad Samardžija, predsjednik Skupštine Grada Istočno Sarajevo Miroslav Lučić, v.d. direktora Gradske razvojne agencije Istočno Sarajevo Mladenka Pandurević, savjetnik u Kabinetu gradonačelnika Mile Borovina, te predstavnici Opština u sastavu grada Istočno Sarajevo i predsjednik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Grada.

Akcenat je dat na resurse kojima grad Istočno Sarajevo raspolaže, ali takođe i na probleme sa kojima se susreću lokalne zajednice a koji se direktno tiču zakonskih regulativa, koje u mnogome ograničavaju rad opština, a izvan su njihovih nadležnosti.

Dogovorena je saradnja na izradi zajedničkog promotivnog materijala kojim će se predstaviti potencijali Istočnog Sarajeva kako bi se probudilo interesovanje investitora za ovaj grad. Zajednički je konstatovano da predstavnici Grada i Opština trebaju na ovome raditi kontinuirano i uložiti zajedničke napore da se postignu uspješni rezultati i obostrani interesi.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti