Hrvatska gospodarska komora osniva predstavništvo u Sarajevu

20.01.2017. 09:46 / Izvor: HINA
Hrvatska gospodarska komora osniva predstavništvo u Sarajevu

Vlada Hrvatke dala je suglasnot na sjednici u četvrtak Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK) za osnivanje predstavništava u sedam zemalja.

Vlada Hrvatke dala je suglasnot na sjednici u četvrtak Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK) za osnivanje predstavništava u Kini, Srbiji, Bosni i Hercegovini, Turskoj, Njemačkoj, Italiji i Austriji.

Potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva i obrta Martina Dalić objasnila je kako je HGK suglasnost za otvaranje tih predstavništava zatražila temeljem iskazanog interesa svojih članica, a u cilju intenziviranja bilateralne gospodarske suradnje Hrvatske i zemalja u kojima se predstavništva otvaraju.

Dalić je istaknula kako je HGK Vladu izvijestila i da je troškove za otvaranje predstavništava osigurala u svom financijskom planu, kao i da imaju u planu iskoristiti mogućnost suradnje s Ministarstvom vanjskih poslova u smislu zajedničkih korištenja prostora.

Od predstavništava za koje je HGK zatražila suglasnost, ove godine bi se trebala otvoriti predstavništva u Beogradu i Sarajevu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti