Imperium uspješno isporučio opremu za saobraćajne inspekcije u FBiH

21.12.2016. 12:59 / Izvor: Akta.ba
Imperium uspješno isporučio opremu za saobraćajne inspekcije u FBiH

Tahospeed program namijenjen je za sve transportne kompanije koje žele jednostavniju i sigurniju kontrolu aktivnosti vozača.

Kompanija Imperium d.o.o. Tuzla ove sedmice je uspješno izvršila primopredaju opreme za kontrolu radnog vremena mobilnih radnika u drumskom saobraćaju  kao i edukaciju saobraćajnih inspektora za korištenje iste, a koja  će se koristiti u inspekcijskim nadzorima teretnih motornih vozila u svih deset kantona Federacije.

Naime, Federalna uprava za inspekcijske poslove je u okviru ICIS projekta koji implementira Svjetska banka izvršila nabavku navedene opreme koja će povećati kvalitet i efektivnost inspekcijskih nadzora kao i efikasnost u primjeni propisa te doprinijeti većoj sigurnosti u cestovnom prometu.

Saobraćajnim inspektorima u Federalnoj upravi za inspekcijske poslove kao i kantonalnim upravama za inspekcijske poslove dodijeljeni su kompleti sofisticirane opreme u vidu software-a Tachospeed, mobilnih printera i mobilnih skenera, kao i čitača vozačkih kartica.

Software Tachospeed (TS) je program za preuzimanje, analizu i skladištenje podataka sa analognih i digitalnih tahografa kao i sa kartica vozača. Sa TS-om dobijate potpunu analizu svih aktivnosti vozača u toku vožnje (vožnja, ostali rad, raspoloživost, odmor, eventualni prekršaji koji su mogli nastupiti u toku aktivnosti). Program nudi kompletnu paletu izvještaja, od obračuna radnog vremena vozača do detaljnog izvještaja sa dijagramima svih aktivnosti vozača i vozila.

Tahospeed program namijenjen je za sve transportne kompanije koje žele jednostavniju i sigurniju kontrolu aktivnosti vozača, kao i kontrolnim organima, odnosno inspekcijskim službama.

Program je integrisan sa svim aktuelnim pravilnicima i sporazumima kao što je AETR (BiH) ili 561/2006 (EU), što ga čini mjerodavnim po Zakonu o radnom vremenu mobilnih radnika u drumskom saobraćaju. Pored privatnih transportnih kompanija, Tachospeed koriste službe saobraćajnih inspekcija i saobraćajnih policija u 18 kontrolnih organa širom Evrope uključujući Grčku, Dansku, Mađarsku, Austriju, Englesku, Rumuniju, Poljsku, Njemačku, Sloveniju, Hrvatsku, Srbiju, Crnu Goru, a sada i BiH.

Ovakva sofisticirana i tehnički napredna rješenja ove vrste pokazala su se u praksi kao: brža, pristupačnija, preciznija i jednom rječju –  bolja.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti