Indijci pobjegli, država ponovo preuzima "Krajina osiguranje"

12.01.2017. 08:16 / Izvor: Alternativna televizija
Indijci pobjegli, država ponovo preuzima 'Krajina osiguranje'

Od vanrednog upravnika, Miroslava Lazendića, čuli su da je "Krajini" odzvonilo, ukoliko se stvari ne pomjere s mrtve tačke.

Republika Srpska, po svemu sudeći, ponovo preuzima “Krajina osiguranje”. Nakon što su indijski većinski vlasnici zbog niza nezakonitosti, pobjegli iz zemlje, IRB i mali akcionari odlučili su da za desetak dana imenuju novi Upravni odbor.

Od vanrednog upravnika, Miroslava Lazendića, čuli su da je “Krajini” odzvonilo, ukoliko se stvari ne pomjere s mrtve tačke.

"Mi smo dali prijedlog vanrednom upravniku da u što kraćem roku sazove skupštinu akcionara koja bi trebalo da imenuje upravni odbor, koji će dalje imenovati upravu društva, a koja bi trebalo da obezbijedi normalno i nesmetano fukncionisanje društva", rekao je Darko Barašin, izvršni direktor IRB RS.

IRB, kao najveći pojedinačni akcionar “Krajina osiguranja”, može da formira nove organe uprave. To im je omogućila Komisija za hartije od vrijednosti, koja je većinskim vlasnicima iz Indije zabranila pravo glasa u Skupštini akcionara.

Vijesti o potencijalnom novom rukovodstvu ulile su malo nade radnicima, onima koji su ostali u “Krajini”. Većina ih je, ipak, prešlo u druga osiguravajuća društva, a više od 90 odsto klijenata su izgubili. Ni plate nema već tri mjeseca. Ipak, na posao dolaze, iako, uglavnom, nemaju šta da rade.

"Motiviše ljude to što su ostavili svoje živote bukvalno ovde. Radni vijek su ostavili ovde i u nadi su toj da će ova firma opet da krene da radi. Mnogi su ovde i porodice stvorili i kuće napravili. Jednostavno, svoj su život ugradili u ovu firmu i ne mogu da odustanu", kazao je Slobodan Bobar, radnik “Krajina osiguranja”.

Koliko tačno radnika, i klijenata je ostalo u “Krajini”, vanredni upravnik, Miroslav Lazendić, kaže da ne zna. Zvanične izjave ne želi da daje. Manji akcionari poručuju da stoje uz namjere IRB-a. Poslije naredne sjednice Skupštine akcionara trebalo bi da bude poznata i sudbina vanredne uprave.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti