Internet marketing od suštinskog značaja za biznis

19.01.2017. 12:05 / Izvor: SRNA
Internet marketing od suštinskog značaja za biznis

Internet marketing je od suštinske važnosti za biznis, jer omogućava kompanijama da lako dođu do svojih kupaca.

Internet marketing je od suštinske važnosti za biznis, jer omogućava kompanijama da lako dođu do svojih kupaca, rekao je danas u Sarajevu direktor kompanije "Lilijum didžital komjunikejšn limitid" Edin Halilović, te dodao da su najjače kompanije u svijetu koje se time bave "Google" i "Facebook".

Na seminaru pod nazivom "Internet marketing", koji je organizovala Spoljotrgovinska komora BiH, on je istakao važnost ovakvog načina reklamiranja, jer dobiju mjerljivu povratnu informaciju koja se odnosi na kupce, ali i na njihove proizvode, što sve skupa donosi veći profit firmama.

"Na tržištu BiH veliki broj kompanija koriste internet oglašavanje, pogotovo one koje imaju razrađene biznise, ali o globalne, odnosno evropske, koje se tek tu pojavljuju. Takođe, tu su i male kompanije, koje su nastale kao preduzetniči poduhvat", rekao je Halilović, koji je i predavač na seminaru.

Prema njegovim riječima, osnovne prednosti digitalnog marketinga, u odnosu na tradicionalne načine oglašavanja su cijena, a dobiju se precizni podaci ko je, koliko puta i na koji način vidio reklamu, kako je odreagovao na nju, a može se i mijenjati postavka kampanje, ako ona ne privlači potencijalne kupce.

Direktor Sektora za edukaciju Spoljotrgovinske komore BiH Elma Kovačević –Bajtal rekla je da je današnji seminar organizovan s ciljem podizanja konkurentnosti firmi iz BiH na međunarodnom tržištu.

"Cilj nam je da, uz pomoć znanja i korištenjem digitalnih platformi oglašavanja kao što su Facebook i Google, omogućimo kompanijama iz BiH da što prije nađu i partnera i kupca svojih proizvoda", istakla je ona.

Koliko firme iz BiH vide značaj u internet marketigu, prema njenim riječima, govori i podatak da se na ovaj seminar prijavilo više od 200 firmi, što govori da su kompanije spremne za nove izazove i da unaprijede svoje znanje.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti