Iz Dite uskoro novi/stari proizvodi na policama trgovina

06.08.2016. 10:44 / Izvor: Akta.ba
Iz Dite uskoro novi/stari proizvodi na policama trgovina

Radnici Fabrike deterdženata Dita Tuzla uveliko rade na pripremi novih proizvoda za tržište.

Radnici Fabrike deterdženata Dita Tuzla uveliko rade na pripremi novih proizvoda za tržište. Na policama trgovačkih radnji uskoro će se naći i dva nova omekšivača, a famozni Arix tenzo vrlo brzo će biti dostupan u novom, odnosno starom pakovanju, ambalaži koja je nekada bila aktuelna, piše Tuzlanski.ba.

Na policama “Binga” bi se u novoj/staroj ambalaži trebao naći u ponedjeljak, ponovo sa naglašenom rječju “Arix”, umjesto “Tenzo”, a potom i u ostalim marketima, u zavisnosti od zaliha.

"Mi smo odlučili, u dogovoru sa stečajnim upravnikom, da vratimo staru kutiju. Znači kvalitet je isti, ali ambalaža nije bila ona stara. To su oni sve mijenjali „Lora“ kad je ušla.  Mi smo sve vratili u prvobitni položaj", kazao je predsjednik sindikata radnika „Dita“ Tuzla Dževad Mehmedović.

Za nepunu godinu dana radnici zaokružuju paletu proizvoda koje „Dita“ ima, pa su upakovani Arix i Ida od kilogram, a na policama trgovačkih radnji uskoro će se naći i dva nova omekšivača „Aromatic“ i „Blue touch“, koji se već pakuju. „Mi se borimo, nema tu nikoga, samo su radnici, Fabrika radi normalno kao u najbolja vremena”, dodaje Mehmedović.

Težak period borbe je iza njih, a rezultat toga su i brojne vrste proizvoda koje ponovo pune trgovačke police, penzionisanje oko 20 radnika do danas, čak od vlastitih sredstava. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti