Izrada dokumenta novog ciklusa IPAPBiH za razdoblje 2017-2019 kao prioritet

17.02.2017. 08:12 / Izvor: Akta.ba
Izrada dokumenta novog ciklusa IPAPBiH za razdoblje 2017-2019 kao prioritet

Razmotrena je izrada dokumenta Individualnog partnerskog akcijskog plana BiH (IPAPBiH) za naredni ciklus koji obuhvaća 2018. i 2019. godinu.

Na sjednici Povjerenstva za NATO integracijski proces Bosne i Hercegovine, pod predsjedanjem predsjedatelja Povjerenstva za NATO integracijski proces BiH, zamjenika ministra vanjskih poslova BiH Josipa Brkića danas su razmotrena aktualna pitanja iz NATO integracijskog procesa BiH koja se provode u svezi s obvezama BiH.

Također je razmotrena izrada dokumenta Individualnog partnerskog akcijskog plana BiH (IPAPBiH) za naredni ciklus koji obuhvaća 2018. i 2019. godinu i njegovo usuglašavanje s Glavnim štožerom NATO u Briselu, prijedlog izvješća o radu Ekspertnog tima za implementaciju NATO/PfP SOFA za ovu godinu i utvrđivanje verzije izvješća za dostavljanje Vijeću ministara BiH.

Osim toga, razgovarano je i o radu Povjerenstva.

Povjerenstvo je na sjednici usvojilo niz zaključaka kojim su definirani naredni koraci i obveze Povjerenstva u ovom pogledu, pri čemu je kao prioritetno naznačena obveza izrade dokumenta novog ciklusa IPAP BiH za razdoblje 2017-2019. godina.

Također, Povjerenstvo je pripremilo prijedlog dokumenta koji će biti preveden na engleski jezik i dostavljen Glavnom stožeru NATO-a u Briselu na usuglašavanje, početkom narednog mjeseca.

Nakon usuglašavanja, Povjerenstvo će provesti zakonske procedure usvajanja i odobravanja predmetnog dokumenta na razini Predsjedništva BiH i Vijeća ministara BiH, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti