Kantonalno tužilaštvo će ponovno uložiti žalbu u slučaju "Bosnalijek"

15.09.2015. 12:34 / Izvor: Akta.ba
Kantonalno tužilaštvo će ponovno uložiti žalbu u slučaju 'Bosnalijek'

Kantonalni sud donio i odluku kojom je ukinut pritvor prema ovim osumnjičenima, pa iako je to tako, sud je novim rješenjem ponovno ukinuo pritvor ovim osumnjičenima i ponovno ih pustio na slobodu odmah.

Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu je zaprimilo rješenje Kantonalnog suda u Sarajevu od 10. septembra 2015. godine, doneseno u istom sastavu vijeća kao i predhodno, i kojim rješenjem se ponovno odbija prijedlog ovog tužilaštva za produženje mjere pritvora prema osumnjičenim Amaru Arslanagiću, Edinu Arslanagiću, Hasanu Šepi i Šefiku Handžiću, saopćeno je iz Kantonanog tužilaštva.

Prema razlozima datim u ovom rješenju, donesenom u ponovnom postupku (predhodno rješenje je ukinuto od Vrhovnog suda FBiH), Tužilaštvu je ostalo nejasno da li su prema ovim osumnjičenima ostale na snazi mjere koje je sud izrekao 25. augusta 2015. godine. 

Tog dana je Kantonalni sud donio i odluku kojom je ukinut pritvor prema ovim osumnjičenima, pa iako je to tako, sud je novim rješenjem ponovno ukinuo pritvor ovim osumnjičenima i ponovno ih pustio na slobodu odmah, a sve ovo iako se sumničeni od 25. augusta 2015. godine odlukom tog istog suda nalaze na slobodi. 

Slijedom navedenog, a zbog nejasnoća i nerazumljivosti ovakve odluke Kantonalnog suda u Sarajevu, ovo tužilaštvo će ponovno uložiti žalbu o kojoj će odlučivati Vrhovni sud Federacije BiH, navedeno je u saopćenju iz ureda glavne kantonalne tužiteljice.


 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti