Komisija uspjela deložirati zakupca sarajevskog kafića Tesla Pub

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Komisija uspjela deložirati zakupca sarajevskog kafića Tesla Pub

21.06.2017. 13:52 / Izvor:

Komisija za provođenje postupka iseljenja iz općinskih poslovnih prostora sarajevske općine Stari Grad danas je u jutarnjim satima iselila Denisa Stojnića, zakupca iz poslovnog prostora "Tesla" u ulici Saliha Hadžihuseinovića Muvekita br 1.

Prilikom ulaska u prostor konstatirano je fizičko stanje i popisan inventar, te pozvani uposlenici Sektora za inspekcijske poslove Općine Stari Grad koji su sačinili zapisnik o probijanju zidova u poslovnom prostoru.

Predmet inspekcijske kontrole bili su otvori u nivou galerije na pregradnom sjevernom zidu, a prema susjednom kafeu "Marfi".

Zapisnikom je konstatirano da su otvori probijeni na način da su dva prostora, a to su "Tesla" i "Marfi" fizički spojeni u nivou galerije. Svi radovi su izvedeni bez odobrenja za građenje, te je urbanističko-građevinska inspekcija naložila zatvaranje i vraćanje poslovnog prostora u stanje prije navedenih radova.

Načelnik Općine izdao je rješenje kojim je odobrio hitne radove u unutrašnjosti poslovnog prostora u ulici Saliha H. Muvekita br.1. Radovi će se odvijati uz nadzor urbanističko-građevinske inspekcije Općine Stari Grad.

Također, Općina Stari Grad će pokrenuti krivične postupke za sva krivična djela počinjena od strane zatečenih u poslovnom prostoru u ulici Saliha H.Muvekita br.1, prilikom ulaska Komisije za provođenje postupka iseljenja, kao i protiv odgovornih za oštećenje općinske imovine, saopćeno je iz Općine Stari Grad.

Na konferenciji za medije u utorak je rečeno da zakupac Denis Stojnić prostorije u ulici Saliha Hadžihuseinovića Muvekita br 1 koristi bespravno, te da je ugovor o zakupu koji je potpisao s Općinom Stari Grad istekao 31. decembra 2016. godine i od tada nije produžen. 

Iz Općine Stari Grad su mu zbog neplaćanja duga za zakup u iznosu od 370.000 KM naložili da napusti prostorije u roku od osam dana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Vijesti