Konzum BiH se oglasio: Brojka od 400 otkaza je netačna!

12.05.2017. 15:37 / Izvor: Akta.ba
Konzum BiH se oglasio: Brojka od 400 otkaza je netačna!

Uprava Konzuma BiH je najavila da će poduzeti zakonske mjere i pokrenuti tužbu.

Konzuma BiH se oglasio nakon pisanja o 400 uručenih otkaza radnicima Konzuma u Mostaru, a koje je jučer potvrdio i Samostalni sindikat zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji, vodoprivredi, ugostiteljstvu, turizmu i trgovini Bosne i Hercegovine koji predvodi prof. Mehmed Avdagić želimo obavijestiti naše uposlenike, medije, ali i cjelokupnu javnost da su objavljeni tekstovi potpuno netačni i neprovjereni.

"Brojka od 400 otkaza u Mostaru je netačna i dodatno stvara tenzije te osjećaj zabrinutosti i neizvjesnosti kod svih naših zaposlenih. U Mostaru zapošljavamo 281 zaposlenika, a u proteklom periodu uručili smo četiri otkaza zaposlenicima koji su imali ugovor na neodređeno vrijeme, zbog zatvaranja prodajnog objekta u Mostaru, a što im najavljeno više od mjesec dana prije prekida radnog odnosa", istaknuto je iz Uprave Konzuma BiH.

Uprava Konzuma BiH je najavila da će poduzeti zakonske mjere i pokrenuti tužbu protiv Mehmeda Avdagića zbog klevete te objave netačnih informacija koje nanose štetu kompaniji, ali i zaposlenicima. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti