Konzum u Ključu: Nastavlja se širenje prodajne mreže i zapošljavanje

22.09.2015. 17:08 / Izvor: Akta.ba
Konzum u Ključu: Nastavlja se širenje prodajne mreže i zapošljavanje

U modernom ambijentu na površini od 687 metara kvadratnih metara kupcima se nudi bogat asortiman s više od 10.000 artikala s naglaskom na svježe, zdravo, kvalitetno i domaće

Konzum je danas otvorio drugi po redu prodajni objekat u Ključu u kojem je zaposleno 19 novih radnika. Prodavnica se nalazi u sklopu novootvorenog shoping centra Tempic-Fa i u modernom ambijentu na površini od 687 metara kvadratnih metara kupcima nudi bogat asortiman  s više od 10.000 artikala s naglaskom na svježe, zdravo, kvalitetno i domaće, kao i veliki izbor neprehrambenih proizvoda za svakodnevnu upotrebu u domaćinstvu po najpovoljnijim cijenama.

"Ovo je 259. prodavnica koju je Konzuma otvorio u našoj zemlji i još jedan poklon građanima Ključa uz nadu i želju da uživaju u budućoj kupovini. Danas je važan dan i za Konzum, jer smo uspješno implementirali novu investiciju te na taj način dodatno dokazali naše usmjerenje ka razvoju privrede u BiH. Stoga je ovo i odlična prilika za lokalne proizvođače, koji imaju kvalitetne proizvode, a kojima su naša vrata otvorena", Miroslav Kokot, direktor maloprodaje Konzuma za regiju Banja Luka. 

Ovim objektom općina Ključ dodatno se pozicionirala na mapi Konzum prodajnih objekata, što će doprinijeti ekonomskom boljitku općine, ali zasigurno potaknuti i druge, velike i uspješne kompanije, da ulažu u ovu općinu.

"Investicija Konzuma predstavlja značajan podsticaj zapošljavanju na području općine Ključ. Mi smo još jednom pokazali spremnost da otvaramo vrata za sve ulagače koji žele investirati širom naše općine. Koristim ovu priliku da se zahvalim menadžmentu Konzuma što su odlučili investirati u općinu Ključ i na taj način omogućili građanima dodatni užitak u kupovini", naglasio je Nedžad Zukanović, načelnik Općine Ključ.

Povodom otvaranja novog prodajnog objekta Konzum je uručio i novčanu donaciju u iznosu od 5.000 KM Udruženju roditelja, djece i mladih s posebnim potrebama "I mi se budimo“ iz Ključa, koja će olakšati rad ove institucije.

"Ispred članova Udruženja i u svoje lično ime zahvljujem se kompaniji Konzum koja je prepoznala značaj našeg udruženja, te nam donirala sredstva. Donacija će nam puno pomoći u daljem radu kada je u pitanju socijalizacija i rehabilitacija osoba s posebnim potrebama", istakao je Muhamed Blažević, predsjednik Udruženja „I mi se budimo“.    

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti