Konzumova online trgovina pogodna i za penzionere

31.10.2016. 13:50 / Izvor: Akta.ba
Konzumova online trgovina pogodna i za penzionere

Građani BiH sve više kupuju online, a prvu online prodavnicu u BiH otvorio je Konzum prije 10 godina

U vremenu kada mnogobrojne obaveze, stres i brzina života ne ostavljaju dovoljno prostora za opuštajuće rituale poput kupovine, online prodavnice su odlično rješenje za uštedu vremena, bilo da se radi o odjeći, tehničkim stvarima ili – hrani!

Na  internetu se kupuje brzo i jednostavno, a posebno ga cijene svi koji nemaju vremena za "hodanje po prodavnicama", te oni koji to baš i ne mogu koliko bi htjeli, poput starijih osoba i trudnica.

Konzumova online prodavnica prva je zaživjela u BiH, još 2006. godine, a ubrzo je mnogima postala nezamjenjiv način za kupovinu namirnica svih vrsta. Danas ostvaruje izvrsne rezultate i pruža kupcima superioran osjećaj da obavljaju više stvari u isto vrijeme.

Nevenka Grubić, penzionerka iz Sarajeva, zbog ograničenog kretanja i promjena koje donosi starost, nije u mogućnosti hodati po tržnim centrima, nositi vrećice i sama ih iznijeti na 4 sprat zgrade koja nema lifta. Dok uživa u čitanju knjiga, na njenu adresu stižu svježe i po želji odabrane namirnice.

"Prije tri godine počela sam koristiti usluge Konzumove online prodavnice, a narudžbe vršim svakog četvrtka, kada penzioneri ostvaruju dodatni popust od 10%. Drugačije ne bih mogla otići u kupovinu, pogotovo što u Konzumu kupim sve na jednom mjestu, meso, povrće i druge prehrambene artikle," – zadovoljno odgovara gospođa Grubić.

Konzum putem online prodaje godišnje ostvaruje više od 10 000 narudžbi, a najveći udio u kupovini pripada ženama, čak 64%.

Biti majka zahtjevan je posao, kupovina s djecom beskrajno je zabavna, ali oduzima dosta vremena. Stoga Merima Đirlo, kada djeca utonu u popodnevni san, obavi kompletnu kupovinu, koja sadrži svježe voće i povrće, zdravu hranu namijenjenu  mališanima, ali i posebno odabrane stvari u slučaju da mora dočekati goste.

"Ono što me posebno oduševi kada namirnice stignu na adresu, jeste što su savršeno sortirane prema vrsti i složene kao da sam sama to učinila. Često imam i neke dodatne zahtjeve poput narezanog sira, pripremu plata, a pecivo koje poručim stiže mirisno i vruće na vrata mog doma," – naglasila je Đirlo.

Online prodavnica posebno je pogodna za osobe poput Amera Dautovića, 100% invalida iz Sarajeva, a kupovinu u Konzumu obavlja jednom sedmično.

"Već godinu dana koristim usluge Konzumove online prodavnice i zaista sam zadovoljan. Ona za mene predstavlja svojevrsnu podršku stanju u kojem se nalazim, a ljubazno osoblje kompanije do stola isporuči sve namirnice koje naručim," – naglašava Amer.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti