Krediti za sanaciju kompleksa Kasarne Krajiških brigada Zalužani

17.02.2017. 08:22 / Izvor: Akta.ba
Krediti za sanaciju kompleksa Kasarne Krajiških brigada Zalužani

Ukupan iznos zaduženja bit će obezbijeđen kod domaćih finansijskih, saopćeno je nakon sjednice Vlade RS-a.

Vlada entiteta Republika Srpska usvojila je Informaciju o aktivnostima na izradi Srednjoročne strategije upravljanja dugom Bosne i Hercegovine, te  Odluku o kapitalnoj investiciji i dugoročnom zaduživanju RS-a za sanaciju kompleksa Kasarne Krajiških brigada Zalužani.

Ukupan iznos zaduženja bit će obezbijeđen kod domaćih finansijskih, saopćeno je nakon sjednice Vlade RS-a. Kreditna sredstva namijenjena su za: izgradnju tri nova objekta, sanaciju i adaptaciju deset postojećih objekata, sanaciju, adaptaciju i rekonstrukciju dva postojeća objekta i vanjsko uređenje kompleksa.

Prošle godine je Vlada RS-a odlučila da će u toj kasarni biti smješten Centar za obuku policije, te da će za sanaciju biti neophodno oko 6,5 miliona KM.

Iz Biroa za odnose sa javnošću Vlade RS-a saopćeno je da je usvojena i Informacija o napretku projekta zaštite od poplavnih voda rijeke Drine na području grada Bijeljine. Da bi otpočela izgradnja drinskog nasipa za zaštitu šireg područja grada Bijeljine potrebna su sredstva za rješavanje imovinsko-pravnih odnosa, koja, prema Glavnom projektu, iznose oko 4.200.00,00 KM. Za radove u 2017 godini potrebno je obezbijediti 1.500.000,00 KM, navodi se u saopćenju.

Vlada je, također, utvrdila Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o veterinarsko-medicinskim proizvodima.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti