Mektić: Ako treba, sjediću sa Lukačem šest mjeseci

15.12.2015. 09:15 / Izvor: Fena
Mektić: Ako treba, sjediću sa Lukačem šest mjeseci

Lukač mi je kazao kako bi Vlada i Narodna skupština RS-a morale stopirati svoje odluke, ali sam stekao utisak da će naći rješenje kako bi se saradnja nastavila, istakao je Mektić.

Nakon nedjeljnog sastanka sa ministrom unutrašnjih poslova RS-a Draganom Lukačem, te direktorima Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i policije Srpske Pericom Stanićem i Gojkom Vasićem, ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić za Oslobođenje kaže kako je entitetskom ministru objasnio svu štetnost i složenost problema ukoliko entitetske institucije ne bi sarađivale sa državnim.

(Dragan Mektić)

"Skrenuo sam mu pažnju da to nanosi štetu i BiH i Republici Srpskoj i konkretno rekao na koje bi se sve to načine moglo manifestovati. Rekao mi je da će naći način kako nastaviti saradnju i spomenuo je sporazum između SIPA i MUP-a RS-a, star više od deset godina. Rekao sam kako nije sporno da ga pregledamo, ali da se procedure moraju poštovati, jer ova priča ne uključuje samo državnu agenciju već i cijelo pravosuđe. Nemam ništa protiv da sjedimo i šest mjeseci i da se dogovaramo ako je riječ o terorizmu. Lukač mi je kazao kako bi Vlada i Narodna skupština RS-a morale stopirati svoje odluke, ali sam stekao utisak da će naći rješenje kako bi se saradnja nastavila",  istakao je Mektić.

Na pitanje kako komentariše izjave državne zastupnice iz SNSD-a Dušanke Majkić, koja je istakla kako stanje u sigurnosnom sistemu BiH nikad nije bilo gore, te da je sam sebi dao veća ovlaštenja od onih koja mu zakonom pripadaju, Mektić odgovara: "Ako je stanje loše, onda su nas do njega doveli politika SNSD-a i njihov nerad. Majkić nema kome šta da morališe, a da pritom nije ni upoznata sa stanjem u oblasti bezbjednosti. Neprihvatljivo je da ona drži predavanja, koja je uz tako veliku platu uzela i 30 hiljada maraka penzije i ponovo zasnovala radni odnos".

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti