Merkur BH osiguranje predstavilo novi koncept poslovanja

19.10.2016. 21:03 / Izvor: Akta.ba
Merkur BH osiguranje predstavilo novi koncept poslovanja
OTVORI GALERIJU

Novitet će biti i Merkur LifeStyle, čija će podružnica biti uspostavljena i u našoj zemlji, a upošljavat će doktore, sportske stručnjake, terapeute i masere. 

Merkur BH osiguranje je večeras pred brojnim zvanicama, kljentima i partnerskim kompanijama u Sarajevu predstavilo svoj novi koncept poslovanja. Osim vizualnog i sadržajnog rebrendinga prezentirane su i inovativne usluge i paketi.

Predstanici uprave ovog osiguranja istaknuli da je znak ''kišobrana'' unaprijeđen u' Eazy-ja'' te je postao simbol kompanije. "Logo je osvježen o izgledom donosi novu priču o dinamičnom stilu života, zdravim aktivnostima i radosnom blagostanju", istaknuto je prilikom predstavljanja novog identiteta. 

Sabina Mujanović, predsjednica uprave Merkur BH osiguranja, je rekla da je novi brend unikatan, moćan i emotivan. ''Merkur osigruanje je jedan od vodećih osiguravatelja života u BiH i to će biti ključni fokus u budućnosti. Redizajnom brenda mi podižemo na viši nivo shvatanje i brigu o životu. U skladu sa našim sloganom' Danas za Vaše sutra', mi osiguravamo život, a objezbjeđujemo životni stil", istaknula je ona.

Predsjednik uprave Merkur Intarnational Holding AG Ermin Nuhić istaknuo da će osiguranje okrenuti holističkom pristupu te da će novi proizvodi biti prilagođeni stvarnim potrebama korisnika koji su usmjereni na prevenciju, zdravstvene usluge i njegu. Tako da će 'Fit4life' klijentu omogućavati bolju kvalitetu života.

Novitet je i Merkur LifeStyle, čija će podružnica biti uspostavljena i u našoj zemlji, a upošljavat će doktore, sportske stručnjake, terapeute i masere. 

Merkur BH osiguranje će od sada izdavati i magazin ''Aktivni i zdravi'' koji će u potpunosti biti posvećen novom načinu ishrane i aktivnom životnom stilu.

Predstavnici Merkur BH osiguranja su posebno napomenuli da će u budućnosti posebnu pažnju posvećivati mlađim članovima našeg društva implementiranjem nekoliko novih inovativnih projekata. 

''Sretni smo da možemo najaviti da ćemo uskoro početi pružati besplatne sportske preventivne preglede djece u Sarajevu, Tuzli, Mostaru i Banja Luci. Stručnjaci iz Austrije će uz saradnju sa lokalnim profesorima sporta vršiti provjeru fizičke spretnosti  djece, njihovog držanja i osigurati individualne savjete u cilju unaprijeđenja zdravlja djece", kazala je Mujanovć dodavši da se nada velikom odzivu djece i roditelja. 

Specijalni gosti večeri bili su najbolji bh. sportisti Larisa Cerić i Amel Tuka. Tuka je tom prilikom kazao da mu je drago da može na bilo koji način dati podršku djeci da bi izabrali bolji put. 

Najavili su i projekt 'U zdravim školama, zdrava djeca' u kojima će moći sudjelovati sve osnovne škole iz naše zemlje s prijedlozima koji promoviraju zdrav stil života. Namjera im je potaknuti djecu i roditelje da razmišljaju na koji način mogu unaprijediti svakodnevnicu djece.  Žiri će na osnovu dostavljenih prijedloga  izabrati najbolje škole podrškom pri implementaciji prijedloga. 

Iz ovog osiguranja su večeras naveli da su pod okriljem posebno osmišljenog programa Merkur osiguranja za djecu u pokretu osigurani besplatni časovi plivanja i skijanja za svu djecu SOS Kinder Dorfa u Sarajevu. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti