Messeru pozitivno mišljenje za dodjelu koncesije

12.05.2016. 11:29 / Izvor: Akta.ba
Messeru pozitivno mišljenje za dodjelu koncesije

Odbornici opštine Petrovo dali su fabrici ugljen-dioksida "Messer BH gas" u Sočkovcu pozitivno mišljenje za pokretanje postupka dodjele koncesije za istraživanje ugljen-dioksida i termomineralne vode na lokaciji Ciguša-Bare u Sočkovcu.

Odbornici Skupštine opštine Petrovo dali su fabrici ugljen-dioksida "Messer BH gas" u Sočkovcu pozitivno mišljenje za pokretanje postupka dodjele koncesije za istraživanje ugljen-dioksida i termomineralne vode na lokaciji Ciguša-Bare u Sočkovcu.

Pozitivno mišljenje je dato uz uslov da buduća eksploatacija ničim ne ugrožava postojećeg koncesionara, fabriku ugljen-dioksida "Tehnogas-Kakmuž" iz Kakmuža, čije se eksploataciono polje graniči sa eksploatacionim poljem "Messera".

Na sjednici je zaključeno da na oba eksploataciona polja bude uspostavljen monitoring kako ne bi došlo do precrpljivanja ležišta ugljen-dioksida i termomineralne vode između dva preduzeća, što bi se negativno odrazilo na obje fabrike.

Ministarstvo industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske ranije je od opštine Petrovo zatražilo mišljenje o podnesenoj inicijativi "Messera" za pokretanje postupka dodjele koncesije.

Skupština opštine usvojila je i izvještaj o izvršenju budžeta za prošlu godinu na osnovu kojeg su ukupna budžetska sredstva iznosila 2.352.701 KM, rashodi 2.299.322 KM, a suficit 57.379 KM.

Usvojen je i Završni račun budžeta opštine za prošlu godinu na osnovu kojeg su ukupni prihodi iznosili 2.433.002 KM, rashodi 2.688.696 KM, a gubitak 255.694 KM

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti