Milkosu zlatna medalja za Ayran i Royal bijeli meki sir

26.08.2016. 09:14 / Izvor: Akta.ba

Milkosu je dodijeljena srebrna medalja u kategoriji prirodnih izvorskih voda za vodu Ella kao i srebrna medalja za Ella ledeni čaj.

Sarajevska mljekara Milkos uzela je učesće na 43. međunarodnom sajmu poljoprivrede i prehrambene industrije u Gradačcu. Na sajmu je, na posebno uređenom štandu, predstavljen kompletan proizvodni portfolio Milkosa uključujući mliječne proizvode i prirodnu vodu Ella i sokove.

Cilj učešća je bio da se napravi retrospektiva protekle godine i da se posjetiocima Sajma, osim postojećih, prezentiraju novi i na ovom prostoru jedinstveni mliječni proizvodi sarajevske mljekare Milkos. Kao jedina velika mljekara u domaćem vlasništvu, Milkos stalno radi na širenju asortimana i tržištu BiH, regiona i EU nudi proizvode koje nijedna mljekara u BiH ne proizvodi i koji se uvoze.

Posjetioci sajma imaju priliku probati bijeli meki sir tipa feta koji se od sada zove Royal. Mladi sir je proizveden po originalnoj recepturi. Sirevi su bez glutena i imaju visok sadržaj visokovrijednih proteina. Jedinstven i originalan Ayran Premium čija je receptura prilagođena našem podneblju i bez konkurencije je što se tiče originalnosti i kvaliteta, a uz njega, kao novi proizvod predstavljen je i Ayran Classic koji je napravljen po originalnoj turskoj recepturi.

Milkos u svojoj ponudi ima i grčki jogurt naziva Cremos, jedini ovog tipa proizveden u BiH sa visokim sadržajem proteina i niskim sadržajem masnoće kao idealan dodatak za ishranu sportista i ljudi koji zbog stalnih obaveza nemaju redovan obrok. Uz liniju sireva i jogurta predstavljeni su i pavlaka sa biljnom masnoćom i niskim sadržajem holesterola kao i ukusno kremasto vrhnje za svježi sir. Posljednji proizvod koji je tek sišao sa proizvodnih linija i premijerno se predstavio na sajmu u Gradačcu je vrhnje za kuhanje.

Milkos je na Sajmu od strane komisije za ocjenu kvaliteta dobio zlatnu medalju za Ayran i Royal bijeli meki sir. U konkurenciji voda, Milkosu je dodijeljena srebrna medalja u kategoriji prirodnih izvorskih voda za vodu Ella kao i srebrna medalja za Ella ledeni čaj na bazi prirodne izvorske vode Ella.

Milkos će u narednom periodu tršištu ponuditi nove, inovativne i originalne proizvode koji su rezultat kvalitetnog rada razvojnog tima mljekare i koji će predstavljati veliku novinu na BH tržištu.

Milkosov štand posjetili su i Stjepan Mesić, kao i premijer TK Bego Gutić i ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBiH Šemsudin Dedić. Degustirali su Milkos Ayran i Cremos grčki jogurt.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti