Ministar Nenadić i direktor Resić o poslovanju i digitalizaciji TV SA

03.04.2017. 16:48 / Izvor: Akta.ba
Ministar Nenadić i direktor Resić o poslovanju i digitalizaciji TV SA

Ministar Nenadić i direktor Resić o poslovanju i digitalizaciji TV SA, kao i o osiguranju uslova rada za tumače znakovnog jezika​

Ministar pravde i uprave Kantona Sarajevo Mario Nenadić sastao se danas sa direktorom JP Televizija Sarajevo Elvirom Resićem i, tom prilikom, s njim razgovarao o poslovanju jedine kantonalne medijske kuće, jer ministarstvo koje predvodi vrši funkciju nadzora nad njenim radom.

Obzirom da će Vlada i Skupština KS uskoro razmatrati godišnji izvještaj o radu ove televizije, interesirao se za rezultate poslovanja ovog preduzeća, za izvršenje budžeta, ali i za sve druge bitne aktivnosti koje utiču na rad TV SA.

Direktor Resić je upoznao ministra sa tekućim poslovanjem i poduzetim poslovnim koracima, kao i sa procesom digitalizacije ove medijske kuće, nabavci opreme, te sa efektima proširenja studija za snimanje i emitovanje programa.

Ministar Nenadić se, ovom prilikom, zanimao i za osiguranje uslova za rad tumača znakovnog jezika, a što je potaknuto u formi zaključka na posljednjem sastanku sa predstavnicima Udruženja gluhih i nagluhih KS.

"Ovu inicijativu smatram svojom, ali i vašom obavezom koju zajedno moramo ispuniti, za početak u okviru svih informativnih emisija koje priprema vaša televizijska kuća", naglasio je ministar Nenadić.

Bilo je riječi i o sistematizaciji radnih mjesta, kao i o pitanjima koji se tiču uređenju radnih odnosa, ali i uslova poslovanja zaposlenih u ovom mediju.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti