Mjesečne karte Centrotransa mogu se koristiti u vozilima KJKP Grasa

30.12.2016. 10:02 / Izvor: Akta.ba
Mjesečne karte Centrotransa mogu se koristiti u vozilima KJKP Grasa

Ministarstvo saobraćaja KS je donijelo Odluku o raspodjeli prihoda koji se ostvaruju prodajom svih vrsta prijevoznih karata.

U skladu sa svojim nadležnostima, Vlada Kantona Sarajevo i Ministarstvo saobraća Kantona Sarajevo poduzeli su aktivnosti na sistemskom uređenju javnog prijevoza u Kantonu Sarajevo. Cilj ovih mjera je: Omogućavanje putnicima, koji koriste pretplatne karte, korištenje prijevoznih usluga oba operatera javnog prijevoza Održavanje javnog linijskog prijevoza u skladu sa legalnim, registrovanim redovima vožnje ...

U skladu sa svojim nadležnostima, Vlada Kantona Sarajevo i Ministarstvo saobraća Kantona Sarajevo poduzeli su aktivnosti na sistemskom uređenju javnog prijevoza u Kantonu Sarajevo. Cilj ovih mjera je:

•          Omogućavanje putnicima, koji koriste pretplatne karte, korištenje prijevoznih usluga oba operatera javnog prijevoza

•         Održavanje javnog linijskog prijevoza u skladu sa legalnim, registrovanim redovima vožnje

Shodno tome Ministarstvo saobraćaja KS je donijelo Odluku o raspodjeli prihoda koji se ostvaruju prodajom svih vrsta prijevoznih karata, osim pojedinačnih čime je građanima omogućeno da koriste usluge oba prijevoznika na području Kantona Sarajevo, a u skladu sa tarifnom zonom za koju vrijedi pretplatna karta, obavještavaju iz Centrotrans Eurolinesa.

Ministarstvo Saobraćaja utvrdilo je zvanični registar svih linija, koje se nalaze u Registru redova vožnje Kantona Sarajevo, gdje je precizno utvrđeno za koje linije su registrovani i nadležni određeni operateri javnog prijevoza putnika. Na taj način definisano je da putnik koji koristi bilo koje pretplatne karte mora kupiti kupon kod operatera javnog prijevoza koji je registrovan da održava primarnu autobusku liniju.

U konkretnom slučaju za linije llijaš - Sarajevo, Lješevo - Sutjeska, Donja Vogošća - Sutjeska, Vogošća - Sutjeska i llidža - Rakovica primarni operater javnog prijevoza je Centrotrans Eurolines i samo mjesečne karte ovog prijevoznika će biti važeće na navedenim linijama, a iste se mogu dalje koristiti u svim vozilima KJKP Gras.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti