Mjesto spajanja kompanija: U junu kreće s radom platforma MadeinBiH.org

24.04.2017. 10:07 / Izvor: Akta.ba

MadeInBiH.org platforma će bit plasirana u junu, a njena suštinska ideja je da bude B2B platforma koja će biti accelerator privlačenja stranih investitora.

Dvije godine nakon intenzivnog razvijanja i priprema, Agencija Colosseum iz Tuzle u završnoj je fazi priprema za puštanje u rad platforme MadeinBiH.org čije se plasiranje očekuje u junu ove godine, potvrdio je za Akta.ba direktor Zlatko Berbić.

"Sve je počelo prije tri godine kada smo sa Vladom Tuzlanskog kantona radili jednu kampanju o promociji pozitivnih vrijednosti poduzetništva tuzlanske regije. Na kraju te kampanje, napravili smo jednu analizu i došli do zaključka da svi moramo raditi na unapređenju reputacije bh. proizvoda i početi da ističemo kvalitetne proizvode i proizvođače", priča Berbić.

Tako je nastala platforma MadeInBiH.org koja će biti plasirana u junu ove godine, a njena suštinska ideja je da bude B2B platforma koja će biti accelerator privlačenja stranih investitora.

Ističe da je MadeinBiH integrisana platforma uz izražen efekat mreže, tj. što je grupa veća i članstvo vrijedi više.

"Riječ je sajtu četvrte generacije koji služi da spaja kompanije koje imaju interese i njegov cilj je isključivo povezivanje. Naš cilj je da se prepoznaju i privuku novi investitori, kupci i partneri, ali i otvore mogućnosti predstavljanja novih proizvoda ili usluga na svjetskom tržištu", kaže naš sagovornik.

Dodaje da je platformu do sada podržalo oko 300 bh. kompanija, a Upravni odbor ove platforme isključivo bira samo najbolje kompanije čiji proizvodi i usluge imaju standarde i certifikate.

Inače, koliki je značaj kupovine bh. proizvoda Berbić objašnjava matematičkim prikazom da kada bi svaki građanin mjesečno odabrao samo 10 maraka više domaćih umjesto uvoznih proizvoda, to bi značilo novih 500 miliona KM našoj privredi, a time i nova radna mjesta, sigurnije penzione fondove, bolje zdravstvo, školstvo itd.

Ovaj primjer je premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić poslao na 15.000 e-mail adresa, odnosno onima koji dobijaju plaću iz budžeta, čime je dao snažnu podršku projektu.

S.B.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti