Mostarski Bossin na konkurenciju odgovara kvalitetom svojih proizvoda

24.03.2016. 10:43 / Izvor: Akta.ba
Mostarski Bossin na konkurenciju odgovara kvalitetom svojih proizvoda
OTVORI GALERIJU

Bossin je još jedna uspješna poduzetnička priča, koja je iz male radionice izrasla u prepoznatljivu kompaniju čiji su betonski proizvodi traženi diljem regije.

Proteklih godina naša ekipa je posjetila mnoge bosanskohercegovačke gradove, zavirila u male i velike radionice, pogone i tvornice o kojima se u bh. javnosti malo znalo. Razgovarali smo sa privrednicima iz Tešnja, Teslića, Konjica, Čelinca...

IZ MALE RADIONICE U PREPOZNATLJIVU KOMPANIJU

Naše odredište tokom posjete poslovnim subjektima bio je i mostarski Bossin, još jedna uspješna poduzetnička priča, koja je iz male radionice izrasla u prepoznatljivu kompaniju čiji su betonski proizvodi traženi diljem regije. Bogat asortiman betonskih proizvoda za uređenje vanjskih prostora dizajniran je u duhu europskih trendova u ovoj oblasti. 

Zanimljive betonske kockice ukrašavaju mnoge gradske ulice, trgove, šetnice, morske luke, dvorišta i firme.

Firmu Bossin osnovao je Ante Bošnjak, najprije kao radionicu koja je krajem 1992. godine registrirana kao d.o.o. U to vrijeme, bili su pioniri u proizvodnji betonskih proizvoda za popločavanje dvorišta privatnih i javnih površina. Osim Ante, Bossin danas uspješno vode supruga i tri sina.

U razgovoru za poslovni portal Akta.ba, Martin Bošnjak ističe zadovoljstvo dosadašnjim poslovanjem, te naglašava da i pored teške privredne situacije ova porodična firma održava kontinuitet rasta.

"Povećali smo plasman proizvoda kojima pokrivamo tržište BiH, Hrvatske i Crne Gore, te postali prepoznatljivi po opločnicima i drugim proizvodima za uređenje dvorišta, parkinga, trgova, javnih površina. Na domaćem tržištu kao i u Hrvatskoj, poznati smo kao najveći proizvođači bazenskih rubnjaka, tako da s pravom možemo reći da svi veći proizvođači iz susjedstva svoje bazenske rubnjke većinom nabavljaju u Bossinu", kazao je Bošnjak.

POSAO I ZA PORTO MONTENEGRO

U nizu uspješnih poslovnih koraka i projekata koji su obilježili prošlu godinu, Bossin ističe tri značajnija. Izvoz proizvoda u Crnu Goru i to za najveću mediteransku luku za megajahte Porto Montenegro u Tivtu. Na svim projektima Bossin je i distributer svojih proizvoda, tako da je istima ukrasio i gradsku šetnicu u Neumu, a nogostupima u Čapljini dao novi izgled.

I Gradu Mostaru Bossin je dao svoj doprinos. Uredio je gradski park Zrinjevac, šetnicu Balnovac i šetnicu Tenis centar, te realizirao nekoliko manjih projekata.

"Osim građevinskih firmi i distributera građevinskog materijala, veliki udio u prodaji odnosi se na kooperante koji se bave ugradnjom naših proizvoda. Sa nama surađuje desetak kooperanata koji su ujedno i krajnji kontakt sa kupcima", pojašnjava Bošnjak.

Firma je 2013. godine završila izgradnju novog pogona, skladišta i upravne zgrade sa izložbenim parkom. Međutim, sa ulaganjem nisu stali. Svake godine investiraju i moderniziraju svoju proizvodnju. Ulažu u razvoj novih proizvoda i distribuciju.

Bossin proizvodi su zastupljeni i u trgovinama građevinskog materijala. Od ove godine proizvodi se mogu kupiti i u Penny plus trgovinama građevinskog materijala u Sarajevu.

PONEKAD SU I KUPCI KREATORI NJIHOVIH PROIZVODA

"Prateći trendove i specifične zahtjeve kupaca na tržištu, svake godine promoviramo barem deset novih proizvoda, što planiramo učiniti i ove godine. Određeni dio proizvoda je i nastao idejama naših kupaca, odnosno na osnovu njihovih specifičnih zahtjeva za određenim modelima koje Bossin do tada nije imao. Zahvaljujući stručnom osoblju i njihovoj brzoj reakciji, takvi zahtjevi se veoma brzo izrade i kupci u konačnici dobiju proizvod zbog kojeg su i došli kod nas".

Na konkurenciju odgovaraju kvalitetom svojih proizvoda koji su atestirani i od strane IGH, te usuglašeni s BAS EN standardima. Također, svi proizvodi posjeduju CE znak. Firma je članica Ekopak-a, te posjeduje Zelenu točku koja je iskazana na deklaracijama svih proizvoda. Bossin svoje proizvode temelji na misli ''U skladu s prirodom''.

 

Elvira Kokor

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti