Mozaik poziva mlade za prijavu u M-zonu društvenog poduzetništva

02.03.2017. 13:33 / Izvor: Akta.ba
Mozaik poziva mlade za prijavu u M-zonu društvenog poduzetništva

Kroz M-zonu investiramo u mlade i njihova rješenja koja mogu pretvoriti u posao koji vole, zaposliti sebe i druge, te tako postati kreatorima dobre ekonomije.

M-zona društvenog poduzetništva je prilika za mlade koja se ne propušta. Treću godinu putem M-zone Fondacija mozaik otkriva mlade ljude sa potencijalom da postanu društveni poduzetnici i poduzetnice, pružajući im finansijsku i tehničku podršku da njihovi društveni biznisi uspiju.

Ukupna finansijska i nefinansijska ulaganja iznose oko 40.000 KM po biznisu. Fondacija Mozaik uputila je poziv osobama od 17 do 35 godina, koji žele stvoriti sebi i svojoj zajednici bolju sadašnjost i budućnost, da se prijave u M-zonu društvenog poduzetništva od 2. marta do 2. aprila.

Iz Fondacije navode da ulaskom u M-zonu mladi dobijaju priliku da osvoje investiciju za društveno inovativni projekat u svojoj zajednici, kao i investiciju za pokretanje vlastitog društvenog biznisa.

"Kroz M-zonu investiramo u mlade i njihova rješenja koja mogu pretvoriti u posao koji vole, zaposliti sebe i druge, te tako postati kreatorima dobre ekonomije. U ovoj generaciji planiramo podržati 120 društveno inovativnih projekata i investirati u 15 društvenih biznisa", saopćeno je iz Fondacije Mozaik.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti putem linka www.m-zona.com ili putem Facebook stranice Fondacije Mozaik VIDEO.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti