m:tel tužio Blicnet, traži 98,3 miliona KM odštete

15.08.2017. 13:10 / Izvor: Akta.ba
m:tel tužio Blicnet, traži 98,3 miliona KM odštete

Dioničko društvo m:tel jedan je od tri nacionalna telekom operatora u Bosni i Hercegovini.

Zbog navodno nelojalne konkurencije i obmanjujućeg oglašavanja i navodnog neovlaštenog korištenja kablovske kanalizacije, Blicnet je zaprimio tužbu od tvrtku m:tel, od koje zahtijeva plaćanje naknade u iznosu od 98,300,000.00 KM, piše Delo.

"Činjenica je da je Mtel a.d. Banja Luka podnio tužbu protiv društva Blicnet d.o.o. Banja Luka zbog navodne nelojalne konkurencije i obmanjujućeg oglašavanja, te navodnog neovlašćenog korišćenja kablovske kanalizacije", navode iz Blicneta za Akta.ba

Iz kompanije dodaju da su tužbu zaprimili i da je smatraju potpuno neosnovanom.

S druge strane, iz kompanije m:tel nisu željeli komentirati tužbu, već pravosudnim organima puštaju da rade svoj posao.

Inače, Telekom Slovenije je na bh. telekomunikacijsko tržište prisutan od 1993. godine i od tada predstavlja licenciranog operatera mobilne i fiksne telefonije, internet servis provajdera (ISP), mrežnog operatera, pružaoca kablovskog TV servisa i sistemskog integratora.

Blicnet d.o.o. kao član grupacije "Telekom Slovenije", zauzima značajnu poziciju na BiH tržištu i postao je prepoznatljiv po pružanju novih servisa, visokog nivoa kvaliteta usluga i profesionalnog odnosa prema korisnicima.

Dioničko društvo m:tel jedan je od tri nacionalna telekom operatora u Bosni i Hercegovini, te je u vlasništvu Telekoma Srbije.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti