Na jednom mjestu poslovne ponude inostranih kompanija sa kompanijama iz BiH

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Na jednom mjestu poslovne ponude inostranih kompanija sa kompanijama iz BiH

26.07.2017. 12:31 / Izvor:

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine, kao koordinator EEN Mreže FBiH, u saradnji sa partnerima (Sarajevska regionalna razvojna agencija, Univerzitet u Sarajevu, INTERA Tehnološki Park, BIT Centrar Tuzla, Razvojna agencija Unsko-sanskog kantona i Zenička razvojna agencija), od jula mjeseca će objavljivati, pored odabranih ponuda inostranih firmi iz Baze poslovne saradnje EEN mreže, odabrane ponude iz Baze istraživačke saradnje EEN mreže i Baze tehnološke saradnje EEN za poslovnu saradnju sa kompanijama u Bosni i Hercegovini.

Enterprise Europe Network (EEN) je najveća mreža za podršku malim i srednjim preduzećima u oblasti međunarodne poslovne saradnje, inovacija, prenosa znanja i tehnologija, te saradnje i učešća u EU programima.

Sve ponude koje su prezentovane u biltenima odabrane su iz baza EEN mreže po kriterijima koji su prilagođeni proizvođačima i onim davaocima usluga iz Bosne i Hercegovine koji su izvozno opredjeljenji, tj. daje se prednost onim ponudama iz inostranstva koje bi u slučaju realizacije povećale izvoz roba i usluga iz Bosne i Hercegovine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Vijesti