Na upotrebu predan park za pse u Novom Sarajevu

07.02.2017. 08:20 / Izvor: Akta.ba

Park za kućne pse u ulici Aleja lipa na Grbavici prvi ove vrste u Kantonu Sarajevo.

Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo i predstavnici KJKP Park obišli su novoizgrađeni park za pse u ulici Aleja Lipa na Grbavici, prvi ove vrste u Kantonu Sarajevo, te tom prilikom ustupili isti na korištenje vlasnicima pasa.

Park za pse podijeljen je na dva dijela, za velike i male pse, a  opremljen je standardnim urbanim mobilijarom (korpe za sitni otpad i klupe),  zatim korpama za pseći izmet, te rekvizitima za igru i dresuru pasa.

Otvoren je i novoizgrađeni dječiji park ispred stambeno-poslovnog objekta Malta između brojeva 17 i 25.Igralište obuhvata ograđenu površinu od 402,19 m², a sadrži mobilijar za igru djece i to kula sa toboganom, penjalicom i ljuljačkom, klackalice, njihalica i vrtuljak, te penjalica sa toboganom. Park je opremljen klupama i korpama za otpatke, a površine pod rekvizitima su od gumenih podnica. Uz igralište je napravljen fitness park sa četiri rekvizita za razgibavanje za odrasle, koji je donacija Sparkasse Banke.

 Za izgradnju parka za pse, Općina Novo Sarajevo izdvojila je sredstva u iznosu od oko 35. 000 KM, dok je za izgradnju dječijeg parka na Malti izdvojeno oko 95.000 KM.

Dva novoizgrađena parka, kao i ostalih oko 70 parkova i igrališta na području općine Novo Sarajevo, zvanično će se predati na održavanje KJKP „Park", potpisivanjem Sporazuma o primopredaji, te će se na taj način u potpunosti provesti Uredba o uređivanju i održavanju zelenih i rekreativnih površina u Kantonu Sarajevo.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti