Najavljena nova kampanja Konzuma i potpisivanje protokola o saradnji

05.05.2016. 14:50 / Izvor: Akta.ba
Najavljena nova kampanja Konzuma i potpisivanje protokola o saradnji

U načelu dogovoren plan nove kampanje u kojoj Konzum namjerava vrlo brzo postaviti i svojim kupcima u državama regije ponuditi posebnu policu s bosanskim brend-proizvodima u svim prodavnicama izvan Bosne i Hercegovine.

Premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković primio je dopredsjednika Uprave „Agrokora“ Antu Todorića sa kojim je razgovarao o redovnim aktivnostima ove kompanije na prostoru Bosne i Hercegovine i Kantona Sarajevo. Ovom prilikom, u načelu je dogovoren plan nove kampanje u kojoj „Konzum“ namjerava vrlo brzo postaviti i svojim kupcima u državama regije ponuditi posebnu policu s bosanskim brend-proizvodima u svim prodavnicama izvan Bosne i Hercegovine te ih na taj način posebno promovirati i podržati njihovu prodaju.

Zajedno sa Adnanom Štetom, direktorom firme „Velpro BiH“ koja posluje u okviru Kompanije „Agrokor“, a koji prisustvovao ovom sastanku, uputio je poziv premijeru Konakoviću da lično prisustvuje početku realizacije ove kampanje u jednom od tržnih centara u Zagrebu te najavio da isti poziv namjerava uputiti i premijeru Vlade FBiH Fadilu Novaliću.

„U zemljama regiona trenutno imamo razvijen lanac od 2.000 prodavnica i kompanija smo sa procijenjenom vrijednošću od oko 70 milijardi eura spremna ponuditi svoje kapacitete za ozbiljan izvozni posao“, kazao je Todorić i dodao kako su samo u Bosnu i Hercegovinu od 2000. godine investirali oko 300 miliona eura te zaposlili 5.600 Bosanaca i Hercegovaca. Naglasio je da je ova kompanija od svog osnivanja pa do danas samo u poljoprivredu uložila oko 800 miliona eura.

Premijer Konaković je informisao svoje goste da aktuelna Vlada Kantona Sarajevo radi sve kako bi unaprijedila uvjete investiranja, zbog čega namjerava reorganizovati sadašnju Agenciju za privatizaciju u ured ili agenciju koja će pored poslova privatizacije raditi i posebne kampanje za privlačenje stranih investicija.

„U Kantonu Sarajevo u toku je provođenje projekta sa članicom grupacije Svjetske banke IFC-om kojim se namjerava značajno unaprijediti poslovno okruženje kroz uvođenje jednostavnijih administrativnih procedura i pružanje boljih usluga investitorima“, objasnio je premijer Konaković i kazao kako je Vlada koju predvodi shvatila ulogu dobrog servisa biznismenima, posebno onima koji dolaze iz realnog sektora.

Direktor Šteta je u tom smislu istakao da je već sada u Kantonu Sarajevo uočljiv pomak u stvaranju uvjeta za dobro poslovno okruženje kao i da, nakon što je saznao za planove Vlade KS, očekuju njihovo dodatno unapređenje. Na današnjem sastanku dopredsjednik Todorić iznio je prijedlog vezan za potpisivanje protokola o saradnji sa Kantonom Sarajevo za sponzoriranje i sufinansiranje najvažnijih kulturno-sportskih manifestacija, što je premijer Konaković prihvatio te se zahvalio današnjim gostima, inače mladim i uspješnim ljudima, na ovom konkretnom prijedlogu za koji postoji obostrani interes.          

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti