Nakon trovanja djece "Gold Mignon" nagrađen na državnom tenderu

02.09.2015. 22:18 / Izvor: Akta.ba
Nakon trovanja djece 'Gold Mignon' nagrađen na državnom tenderu

"Gold Mignon" je unatoč činjenici da još uvijek nema dozvolu za dostavljanje proizvoda animalnog porijekla, prošao na tenderu državnih institucija.

Povodom odluke direktora Službe za zajedničke poslove BiH da je "Gold Mignon", firma koja je imala udjela u aferi trovanja djece u sarajevskim vrtićima, prošla tender za nabavku hrane i pića u državnim institucijama, zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo Sabina Ćudić izjavila je da bi u svakoj ozbiljnoj državi politički skandali poput ovog rezultirali padom vlade, koja uporno obmanjuje javnost da će ova odgovorna firma biti kažnjena, dok joj istovremeno pruža zaštitu.

"Ustanove Kantona Sarajevo su brutalno prekršile procedure dodjeljujući formi "Gold Mignon" posao nabavke hrane životinjskog porijekla iako ista nije imala dozvolu za taj posao. Nakon što su djeca otrovana, protiv te firme nije pokrenut krivični postupak. Tad se već moglo zaključiti da je "Gold Mignon" pod političkom zaštitom", kazala je Ćudić.

Istakla je da sada kad je "Gold Mignon", unatoč činjenici da još uvijek nema dozvolu za dostavljanje proizvoda animalnog porijekla, prošao na tenderu državnih institucija, ima još više prostora za zaključivanje da je određenim strukturama u trenutnoj kompoziciji vlasti u interesu da po bilo koju cijenu "Gold Mignon" dobija poslove.

Inače, naš portal je nedavno pisao o tome kako se ova kompanija ponovo našla na listi odobrenih objekata za promet namirnicama animalnog porijekla.

Također zanimljiv podatak jeste da je prošlogodišnja sveobuhvatna dobit kompanije bila preko 370.000 maraka, dok je ukupan prihod bio preko šest miliona maraka.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti